Foredrag om Helgoland 9. oktober

Foredrag om Helgoland 9. oktober

  • 09. oktober 19:00

John Frederiksen, tidligere koordinator for Det Trilaterale Vadehavssamarbejde vil i to timer give en underholdende fortælling om Helgoland.

Det går ad … Helgoland … til!

… siger vi, når noget er mislykket. Men hvorfor det – når Helgoland og dens historie ikke kan siges at være det? Derimod omtumlet, og det lige fra begyndelsen: Dramatisk er den steget op af havet for millioner af år siden for i vor tid først at blive erobret af friserne, … så danskerne, så … tyskerne, så … danskerne igen, … og så igen af tyskerne, så af englænderne, og … i dag … så af friserne igen. Hver besidder har sat sit særpræg på den ca. 1km2 store sandstensknold ”helt derude” i Nordsøen, og lige så omskifteligt har livet udfoldet sig: først tilflugtssted, … så fiskeriparadis, … så krigsskueplads, … så flådebase og bombemål, og … i dag … Schengenfrit turistmekka og kur-ø.

Men de tusinder af atlantiske havfugle – sulerne, riderne, lomvierne, alkene og mallemukkerne – synes ikke at have taget sig af alt det postyr. År, efter år, efter år har de taget de stormomsuste klipper i deres besiddelse og har bidraget med et evigt skræppende naboskab til øens 500 sæler og de i dag ca. 1.500 fastboende frisere …

… I sandhed et meget anderledes sted, …… hvor livet ikke går ad Helgoland til.

Spisning inden foredraget
Inden foredraget er det muligt at spise på Kaløvig Badehotel og Brasserie. Menuen er: Svinemørbrad med svampe a la creme, ovnbagte rodfrugter samt pommes rissolles. Det er kl. 17.30. Pris pr. person 98. kr.
Skal bestilles på forhånd på : info@kalovigbadehotel.dk eller på tlf.: 20 59 84 48

En tur til Helgoland med 2 overnatninger på hotel i april 2019 er under planlægning. Kort orientering om dette efter foredraget. Læs mere om det her