Flotte resultater til Kaløvigs unge jollesejlere

Flotte resultater til Kaløvigs unge jollesejlere 16. juni 2018

Der har i weekenden 2.-3. juni været afholdt det sidste kvalifikationsstævne og Grandprix under Dansk Sejlunion, hvor flere jolleklasser dystede om at pladserne til årets store mesterskaber rundt om i udlandet. Herunder i jollerne Optimist, Zoom8 og 29er, hvor vi fra Kaløvig var repræsenterede. Grandprix’et blev sejlet i Aarhus, og familier fra jollemiljøet og sejlklubberne i hele Aarhusbugten deltog med frivillig hjælp og ressourcer, også vi kaløvigere. Der blev sejlet i meget let vejr, bagende sol og 28 grader, hvilket resulterede i en del ventetid imellem nogle af sejladserne. Det betød også, at sejlerne havde tid til at hygge sig, og forældrene havde tid til at sludre. Antallet af sejladser kom til sidst i hus, så det kunne afgøres, hvem der løb med hvilke ”billetter”.

 

I Optimistfeltet havde vi adskillige sejlere med fra Kaløvig både piger og drenge, og 13 årige Karoline Kiel Simonsen sejlede sig til en plads på Optimistlandsholdet og en invitation til Nordisk Mesterskab i Båstad, Sverige. Der er 52 pladser på landsholdet og dobbelt så mange, der gerne vil afsted. De sejlere der skal afsted til NM kan tage hele familien med som en slags sommerferie. Det plejer at være rigtigt hyggeligt, hvis man vil det. Desværre har Karolines familie andre sommerferieplaner, så hun må nøjes med at tage imod den pokal, som følger med landsholdspladsen.

 

I 29er feltet gik det også rigtigt godt. 19 årige Andrea Schmidt var hyret som afløser-gast til den 4-5 år yngre 29er styrmand Jens-Christian fra Sjælland, og de to vandt Grandprix’et i flot stil. Samtidigt deltog de to andre Schmidt søstre Johanne på 17 år og Katrine på 14 år, og de blev nr. 4 i 29er feltet sammenlagt. Men fordi de begge er under 18 år og sejlede mindst lige så godt til det første udtagelses stævne, kvalificerede de sig i pigerækken til ungdoms VM som på internationalt kaldes ”World Youth Sailing Championship”, der afholdes i Texas, USA. Dén billet tager de imod med brede smil. I 2017 kvalificerede de sig også, hvor VM’et blev afholdt i Kina, og de to piger endte som bedste danskere på tværs af alle jolleklasser. Tilbage i 2016 var det Andrea og Johanne, der kvalificerede sig, hvor VM blev afholdt i New Zealand.

 

Vi ønsker alle pigerne et stort tillykke, og bedrifterne vil bliver fejret i jolleklubhuset i nærmeste fremtid sammen med ungdomssejlerne. Og husk at der kun er én ting at sige til det, piger: ”Ingen kvaler - mor og far betaler”.

 

Her ud over glæder vi os i jolleafdelingen over, at der er startet et nyt hold Optimist sejlere her til foråret, og vi har haft super godt vejr indtil nu i introduktionsforløbet. Senere i juni skal det nye hold på intro tur til en af nabo sejlklubberne, for at sejle, hygge og spise madpakker sammen med søskende og forældre.