Foredrag om Helgoland 9. oktober

Foredrag om Helgoland 9. oktober 01. oktober 2018

Foredrag om Helgoland 9. oktober kl. 19.00 på Kaløvig Badehotel og Brasserie. 


John Frederiksen, tidligere koordinator for Det Trilaterale Vadehavssamarbejde vil i to timer give en underholdende fortælling om Helgoland.

Det går ad … Helgoland … til!

… siger vi, når noget er mislykket. Men hvorfor det – når Helgoland og dens historie ikke kan siges at være det? Derimod omtumlet, og det lige fra begyndelsen: Dramatisk er den steget op af havet for millioner af år siden for i vor tid først at blive erobret af friserne, … så danskerne, så … tyskerne, så … danskerne igen, … og så igen af tyskerne, så af englænderne, og … i dag … så af friserne igen. Hver besidder har sat sit særpræg på den ca. 1km2 store sandstensknold ”helt derude” i Nordsøen, og lige så omskifteligt har livet udfoldet sig: først tilflugtssted, … så fiskeriparadis, … så krigsskueplads, … så flådebase og bombemål, og … i dag … Schengenfrit turistmekka og kur-ø.

Men de tusinder af atlantiske havfugle – sulerne, riderne, lomvierne, alkene og mallemukkerne – synes ikke at have taget sig af alt det postyr. År, efter år, efter år har de taget de stormomsuste klipper i deres besiddelse og har bidraget med et evigt skræppende naboskab til øens 500 sæler og de i dag ca. 1.500 fastboende frisere …

… I sandhed et meget anderledes sted, …… hvor livet ikke går ad Helgoland til.

Spisning inden foredraget
Inden foredraget er det muligt at spise på Kaløvig Badehotel og Brasserie. Menuen er: Svinemørbrad med svampe a la creme, ovnbagte rodfrugter samt pommes rissolles. Det er kl. 17.30. Pris pr. person 98. kr.
Skal bestilles på forhånd på : info@kalovigbadehotel.dk eller på tlf.: 20 59 84 48

En tur til Helgoland med 2 overnatninger på hotel i april 2019 er under planlægning. Kort orientering om dette efter foredraget.