Julesejlads i ungdomsafdelingen

Julesejlads i ungdomsafdelingen 20. december 2018

Cool på mange måder: Kulde, kakao og Cobras

Af Inger Stokkink

En kold søndag morgen på havnen. Alle er inde – gæster i restauranten, fastliggere i deres både – på nær ungdomssejlerne. De er ude ved slæbestedet, hvor de pynter deres joller. 

For i dag er der julesejlads, hvor der skal sejles rundt om juletræet!

Men der blæser en frisk vind ind fra øst, og temperaturen er næsten faldet til frysepunktet. Ikke noget, man vil udsætte sine børn for. Så derfor beslutter træneren, Mathias, at jollerne må i stedet slæbes rundt om træet på deres vogne. Som sagt så gjort. Det lille pyntede juletræ bliver på land – sikret mellem to jollevogne, så det ikke blæser væk. Efter en runde, hvor to nydelige joller bliver kåret til de bedst pyntede i 2018, går de unge sejlere i gang med at slæbe deres joller rundt. På den måde får de også lidt motion – og varme. Ligesom de forældre, som ikke står stille og kigger på, men traver rundt og synger ’Nu er det jul igen’.

Da der er julet nok udenfor, går de ind i jollehuset, hvor der er varmt kakao, gløgg, boller og æbleskiver til alle … eller næsten alle, fordi der er tre, der mangler. Zoom8-sejlerne Jakob og Martin har rigget deres (sparsomt pyntede) joller til og sejler alligevel ud sammen med træner Mathias der holder øje fra RIBben. 

De var i øvrigt ikke de eneste sejlere, der trodsede det kolde vejr. Kaløvig Cobras kastede sig også ud på bølgerne grå til den sidste træning inden jul– se deres video her (link: https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKBLCobras%2Fvideos%2F367866377093178%2F