Ligasejlerne fra Kaløvig rammer "podiestime" 

Ligasejlerne fra Kaløvig rammer "podiestime"  31. august 2018

I weekendens stævne i sejlsportsligaen sikrede Kaløvig sig en flot 2. plads. Det er anden gang i år at Kaløvig sikre sig en podieplacering i Sejlsportsligaen, og nogle sejlsportsmedier kalder endda de seneste bedrifter for en podiestime. Ingen tvivl om at Kaløvig Cobras gør sig positivt bemærket i ligaen og at formen er i top, her er drengenes egne ord oven på seneste stævne i Skovshoved.

Jesper med på afbud
Optakten til stævnet gik faktisk ikke helt efter planen, da vores taktiker fra forårets to stævner melder afbud, da han skal være far og vil prioritere sejlsporten lidt fra. Heldigvis for holdet, har vi bygget en god brutto trup op, så der skal mere end et afbud til at ryste Kaløvig Cobras. Onsdag inden stævnet tager vi fat i Jesper Vogelius, der netop har sejlet VM i Aarhus. Han havde heldigvis ingen planen for weekenden og torsdag aften sidder vi så Sophus Jarvig, Nikolai Tiedemann, Jesper Vogelius og Lars Vilhelmsen i en bil på vej til Sjælland. Det er blevet sent da Lars havde glemt vores ikoniske orange Kaløvig trøjer derhjemme, så vi måtte en tur tilbage efter dem, heldigvis var vi ikke kommet alt for langt.

Fredag morgen til træning havde vi en time i båden mod nogle af de meget dygtige klubber, bla. Frederikshavn, KDY, Aarhus og Hadsund. Det gik rigtig godt til træning, og vigtigst af alt gled Jesper rigtig fik ind på holdet i sin nye rolle. Da vi kom på land efter træning udtrykte han sig begejstring for den sporty J/70 således; aldrig har jeg været så stresset over at sejle så langsomt. Da Jesper normalt sejler Nacra17 katamaran er det klar at farten ikke virker voldsom i J/70’eren, men de tætte og intense dueller og med de andre både, der varer ved hele banen rundt havde alligevel gjort indtryk.

Vi besejrede KDY - næsten
Både fredag og lørdag går det rigtig godt med sejladserne tæt udfor Skovshoved havn. Vi lægger pæn afstand til konkurrenterne og er den eneste besætning der slår KDY, ikke bare én gang. Nej faktisk møder vi holdet fire gange i løbet af weekenden og slå dem tre af fire – en vigtig intern kamp at vinde.

Søndag bliver det for alvor tæt, da vi begynder dagen med en tung 5. plads, heldigvis sætter de nærmeste forfølgere fra Horsens også en dårlig placering på tavlen og vi bliver derfor ved med at leve på 2. pladsen. Faktisk øger vi vores forspring betragteligt mod slutningen af 15. flight og ender med 9 point til den nærmeste forfølger.


Nu gælder det Aarhus d. 7.-9. September
Sådan en 2. plads luner godt i det samlede regnskab, hvor en samlet placering i toppen bestemt er inden for rækkevidde. Det kræver vi holder godt fast i de gode takter når Finalen skal afgøres i Aarhus den 7.-9. september.

Vi har to uger nu til at få besætning og den sidste håndtering på plads. Vi ser virkelig meget frem imod stævnet. Der for os i Kaløvig næsten er lig med hjemmebane. Hvis det bliver lige så godt som sidste år, glæder vi os til opbakningen fra klubkammerater, venner og familie på kajen foran DOKK1.

Sejler hilsner
Sophus, Nikolai, Jesper og Lars.