VM for samtlige olympiske sejlsportsklasser blev en kæmpe succes.

VM for samtlige olympiske sejlsportsklasser blev en kæmpe succes. 14. august 2018

Det vælter ind med rosende ord om VM i sejlsport hvor nye VM standarder blev sat.

Sejlerne var, på trods af vinden, glade og imponerede over organisationen, banerne og ikke mindst de mange smilende frivillige, der hjalp overalt.

I en pressemeddelelse skriver World Sailing:

"Danmark kan sole sig i anerkendelsen fra hele verden for at sætte nye standarder for dét at være vært for den største sejlsportsevent i verden."

Vi har således alle grund til at være stolte over mesterskabet.

Formanden for World Sailing, danske Kim Andersen, understreger endvidere i en pressemeddelelse:

Vi har sprængt alle tidligere rekorder og opnået flere seere til et VM end nogensinde før. Det har været en fantastisk begivenhed, og som World Sailings præsident, og en stolt dansker, kunne jeg ikke være mere tilfreds.

59 TV-stationer har sendt billeder ud til 1 milliard husstande ifølge World Sailing, mens 1.100 frivillige har bakket op og 1.400 sejlere fra 90 nationer har leveret på vandet. 

I det hele taget var TV billederne fantastiske og af en kvalitet, der aldrig før er set i sejlsport.

Gik du glip af TV sendingerne, kan du finde World Sailings udsendelser på YouTube:

https://www.youtube.com/results?search_query=world+sailing

Det der går igen og igen i alle kommentarer til stævnet er de fantastiske frivillige har bakket op om arrangementet – altid venlige, imødekommende og smilende.

Et af målene for VM’et var at lokke 400.000 mennesker ud på havnen i Aarhus for at se sejlsport og opleve stævnet. Også det lykkedes – seneste skøn er, at omkring 425.000 mennesker var på havnen.

Kaløvig var naturligvis med ved VM’et: Således var Kaløvigere på banen og vi stod også for en af ølboderne. Derudover var en hel del kaløvigere involveret i organisationen og planlægningen længe før stævnet begyndte.

Stor tak til alle der på den ene eller anden måde gav en hånd med.