Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Medlemmernes arbejdsdag og standerskifte, søndag, d. 21. juni
Egentlig burde denne dag i sin enkelthed kaldes medlemmernes dag, idet det er en hel dag på havnen med hygge, arbejde, stumpemarked og standerskifte for alle medlemmer. Dagen bød på herligt sommervejr og hvor ca. 100 medlemmer fra alle afdelinger af Kaløvig Bådelaug; dvs. kajakroere, vinterbadere, jollesejlere og fiskere og andet godtfolk mødtes kl. 9:00 til fælles morgenmad samt opgavefordeling jollehuset. Der var mange opgaver på programmet, herunder gartnerarbejde af forskellig karakter, udskiftning af brodæk ved kajakkernes rampe, opsætning af nyt stort telt (og gulv i samme), maling af fiskeskure, genetablering af petanque-bane på Øen, oprydning på jolleplads, nye jollebukke, afskærmning ved varmepumperne og meget mere. Alle opgaver blev løst på fornemste vis.
Efter den store indsats blev der kl. 13:00 serveret sandwichs, hvorefter den stod på stumpemarked på kranpladsen. Kl. 16:00 stod den så på et lidt forsinket (Corona) standerskifte, hvor der traditionen tro blev skiftet fra vinterstander til den noget større sommerstander, sunget sange og lyttet til formandens vise ord. Som altid gives standeren, der tages ned, til medlemmer, der har udmærket sig i Kaløvig og denne gang gik standeren til 2 medlemmer, nemlig til Niels Jørgen Nielsen (leder af ungdomsafdelingen) og Finn Svendsen (kasserer) for deres store engagement og indsats for Kaløvig Bådelaug. Efter standerskiftet blev dagen afsluttet med pølser og ikke mindst hygge. Dejligt, at så mange nye som medlemmer, der har været i Kaløvig i mange år – unge og ældre, sammen ydede en fantastisk indsats for deres klub. Medlemmernes dag gentages naturligvis til efteråret, når vi skifter fra sommerstander til vinterstander.
 
De 2 Øer (Hjelm/Tunø Rundt eller omvendt)
Kaløvig Bådelaugs midsommer nat-kapsejlads blev sejlet 19.- 20. juni, hvor 29 både var tilmeldt den 61,2 sm. lange sejlads. Vindprognosen stod på svag vind, men heldigvis holdt denne melding ikke og nogle deltagere valgte at rebe i den sidste del af sejladsen. Sejladsen sejles med omvendt respit, så de mindste/langsomste både sendes afsted først.
Det betyder, første båd i mål også vinder sejladsen og i år var første båd i mål kl. 06:02, hvilket er omsejlingsrekord – 8t 43m 02s.
Der blev sejlet i 3 kategorier:

  • Første båd i mål (Jesper Davidsen – Melges 24)
  • Første singlehand i mål (Axel Thomsen – Bavaria 38 Match)
  • Første kvindebesætning i mål (Lone Sunde – Albin Cumulus)

Efter målgang blev der serveret morgenmad og delt præmier ud i jollehuset
Læs Jesper Davidsens rapport her

Plakater og flyeres gav 35 nye Optimist-sejlere til Kaløvig Bådelaug
Så let kan det gøres. - Plakater og uddeling af flyers på skolerne i det nordlige af Aarhus resulterede i 25 nye optimist sejlere til klubben samt 10 på venteliste, fortæller Bo Jarvig, cheftræner i Kaløvig Bådelaug, der kæmper med Corona-reglerne, derfor må forældre holde sig væk.
Læs artikel om den store tilgang her.
 
Frivillige søges til Sailing Aarhus Week (Aarhus Festuge sejladser)
Igen i år afholder vi i Sailing Aarhus, Sailing Aarhus Week, som er en maritim festival der foregår i og omkring Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Kaløvig Bådelaug er naturligvis en del af dette arrangement og i den forbindelse søges frivillige hjælpere på land.
Læs mere om de forskellige opgaver, hvorfor er det fedt at være frivillig under Sailing Aarhus Week og ikke mindst, hvordan du melder dig som frivillig her.
 
Lad dog havbunden være i fred
Ejvind Jensen – Kaløvig Bådelaug har skrevet en meget veldokumenteret artikel om trawlfiskeri, herunder muslingefiskeri, i seneste nummer af fritidsfiskerforbundets blad. Læs artiklen her.
 
Kender du Kaløvig Bådehavns havnereglement?
Hvis ikke, så kan du læse reglementet her.
Læg specielt mærke til punkt 5.16, der siger, at udstyr og grej må ikke henligge på broer, moler eller molehovederne. Dette gælder naturligvis også stiger, trapper og lignende.
 
Opdatering af søkort
På grund af den øgede skibstrafik i blandt andet Kattegat og den nordlige del af Øresund har de danske og svenske maritime myndigheder besluttet at etablere et nyt rutesystem for erhvervstrafikken. Det har naturligvis også indflydelse på lystsejladsen, da vi som lystsejlere af og til skal passere erhvervstrafikkens ruter. De nye ruter træder i kraft pr. 1. juli 2020 – altså lige straks.
Læs mere her.

Husk inden du tager på ferie til søs
- at du kan hente rød/grøn skilte, der viser, at din plads er ledig, mens du er på togt, så gæstesejlere kan finde en ledig plads.
Naturligvis skal klubstanderen vises i fremmed havn og Sejlunions flag giver ret til at ligge ved mere en 300 ankerbøjer – se deres placering her.
Skilt, stander og DS flag er gratis og kan hentes i forgangen til havnekontoret.
 
Ledig plads i kontorfællesskabet
Der er en enkelt ledig plads i kontorfællesskabet, så hvis du mangler en arbejdsplads eller kender én der har brug for en kontorplads. Læs mere om denne fantastiske arbejdsplads her - eller/og kontakt havnekaptajnen på havnekaptajn@kblsail.dk

Tidligere nyhedsbreve
Fik du ikke lige læst nogle af de tidligere udsendte nyhedsbreve, eller trænger du til at få genopfrisket nogle af de mange informationer i disse, kan du læse dem her.

Følg og "synes godt om" Kaløvig Bådelaug på Facebook her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2019 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.                                               
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*