Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Der sker noget på havnen i disse dage i Kaløvig, læs om bygge- og anlægsprojekterne.
Som mange nok har bemærket, sker der en hel del på havnen i disse dage. Ikke mindre end tre projekter er i fuld gang:
 
Projekt 1: Den STORE nye kran:
Grundsøjlen til vores nye kran blev rejst i sidste uge og selve toppen monteret i mandags. Tirsdag blev kranen testet og vægtkontrolleret med ikke mindre end 35 tons. Onsdag og torsdag bruges til at prøvekøre kranen inden der holdes indvielse af den nye kran fredag, den 16. september kl. 14:00, hvor der vil være en forfriskning.
Der er åben for kranbooking. Hurtigt til tasterne, hvis man vil finde en tid, der passer kalenderen.
Krantider bookes online her.
 
Projekt 2: Etablering af ny miljøgodkendt vaskeplads ved kranen.
I forbindelse med den nye søjlekran er vi i fuld gang med at etablere en miljøgodkendt vaskeplads, der lever op til alle miljømæssige krav om afvaskning af både. Regler for vaskepladsen vil snarest blive bekendtgjort på hjemmesiden.
 
Projekt 3: Ny bådlade
På generalforsamlingen blev det besluttet at bygge en bådlade, der skal erstatte de nuværende kajakfaciliteter, opbevaring af SUPs optimistjoller med mere - og indeholde nye toiletfaciliteter. Dette arbejde er nu sat i gang.
 
Ny havneassistent
Vores trofaste og afholdte havneassistent Jens Christian Gotfredsen har valgt at gå pension ved årets udgang. Vi har derfor allerede nu ansat Jens Christians efterfølger, så der kan ske en fornuftig overlevering. Vores nye havneassistent er Heine Thomsen. Du kan i øvrigt hilse på Heine ved den nye krans ”rejsegilde” fredag den 16. september. Tag godt imod Heine.

Kæmpe efterårsfest for alle medlemmer fredag, den 28. oktober kl. 18:30 på Kaløvig Badehotel.
Sæsonen skal afrundes med manér og en ordentlig fest. Derfor inviterer Kaløvig Bådelaug/Aktivitetsudvalget alle medlemmer inkl. ægtefæller/samlevere til kæmpe efterårsfest med god mad og dans.  Der serveres en lækker 3-retters buffet inkl. 1 glas vin eller en øl, kaffe med småkager. Herefter spilles der op til dans med ”Jesper Iversens Trio”, der har et ”dansevenligt” repertoire for alle. Festen afsluttes med god natmad kl. 00:30. Alt dette får du for kun dkk 250,- pr. person. Læs mere og tilmeld dig her.

Kaløvigs jollesejlere på podiet igen - igen
Årets Danmarksmesterskaber for Europajoller blev afviklet i Faaborg og her blev der sejlet om ikke mindre end 4 kategorier/mesterskaber:

  • Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskaber (hvor der ikke differentieres mellem køn):
    Her vandt Anna Livbjerg fra Kaløvig sølvmedaljen.
  • Klassemesterskab – kvinder: Guld til Anna Livbjerg og Bronze til Karoline Kiel.
  • Masters (de ældre sejlere): Både Anna Livbjerg og Søren Johnsen hører til denne kategori og begge måtte på podiet med Anna som vinder og Søren som nummer 2.

Dansk Sejlunions Ungdoms Danmarksmesterskaberblev  sejlet i Lemvig. Maja Brønlund Olesen vandt overbevisende Guldmedaljen i Zoom8 klassen. Resultatlister for de enkelte klasser findes her.

Nyt fra Bryggen – Fiskernes nyhedsbrev – denne gang om hygge og fiskekonkurrence
Læs mere her.

Politiet til søs – undgå store bøder
Politiet i Østjylland har nu fået deres egen hurtiggående gummibåd og intensiverer patruljeringen i Aarhusbugten. For at undgå klækkelige bøder, er det derfor vigtigt, at du har styr på regler for sejlads. For eksempel koster det ikke mindre end kr. 1.500, - pr. manglende vest ombord. Sejlads i forbudszone – kunne for eksempel være Koraldybet kr. 5.000,- første gang du overtræder forbuddet og kr. 10.000,- anden gang. Læs mere om hvilke regler, der oftest overtrædes, generelle regler for lystsejlere, certifikater, bødetakster med videre her.

Ligger der stadig gamle miner, bomber og anden ammunition i Koraldybet (det forbudte område syd for Kaløvig)? Svaret er JA.
HDMS Søløven renser årligt sejlrenden ind til Studstrupværket for gammelt krigsmateriel i form af krudt, bomber og andet sprængfarligt materiel. Det er HDMS Søløven opgave at holde havbunden “ren” for de mange tusind tons bomber og ammunition, som blev dumpet i efterkrigsårene og stadig ligger derude og som stadig er særdeles sprængfarlige.
Sejlads i Koraldybet (se søkort 112) er derfor forbudt, dog med følgende undtagelser, der kan læses i søkortet 112 (venstre side):
KALØVIG – FORBUDT OMRÅDE
I den østlige del af forbudsområdet (området øst for linjen gennem de grønne lystønder) er sejlads tilladt for skibe med en dybgang på indtil 3 m. Dog er al ankring, fiskeri, dykning samt anden aktivitet, der kan medføre kontakt med havbunden forbudt, jævnfør Søfartsstyrelsens bekendtgørelse nr. 135 af 4. marts 2005.


30 kysthjælpere planter ålegræs i vores farvand
Som bekendt, kniber det med biodiversiteten i vores farvand. Derfor har kysthjælperne med bistand fra blandt andet Kaløvig Bådelaug været aktive med at plante ålegræs i vores farvand. Læs den spændende artikel om projektet her.

SejlSikkert - landsdækkende undersøgelse om sikkerhed til søs
Spørgeskemaet er en del af en undersøgelse, som Als Research udfører for Søsportens Sikkerhedsråd og Trygfonden, hvor resultaterne bruges til at fremme sikkerhed til søs. Deltag i undersøgelsen her.

Nyhedsbrev fra Sailing Aarhus – september 2022
Her kan du blandt andet læse om Finn Beton Fonden, der uddeler legater til unge håbefulde talenter og om Kaløvigs sejlere Anna Munch og søstrene Schmidt, der var på podiet ved Nordic Olympic Days i Aarhus. Læs hele nyhedsbrevet her.

Ledige pladser i kontorfællesskabet
Mangler du en arbejdsplads eller kender én der har brug for en kontorplads, så er Kaløvig Bådelaugs kontorfællesskab måske det rette sted. Kontorfællesskab ligger i fredelige, hyggelige og maritime omgivelser. Ude i naturen, tæt på motorvej og kun 20 minutters kørsel fra ”Down Town” Aarhus. Hvis du er interesseret, så tag endelig kontakt til vores havnekaptajn på mobil 20 129 129 eller/og på e-mail: havnekaptajn@kblsail.dk
Læs mere om denne fantastiske arbejdsplads her.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.                                               
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*