Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

HUSK at tilmelde jer til Kaløvig Bådelaugs kæmpe efterårsfest, hvor alle medlemmer mødes på tværs af afdelinger og interesser, fredag, den 28. oktober kl. 18:30 på Kaløvig Badehotel - en "fed fest"
Sæsonen skal afrundes med manér og en ordentlig fest for alle medlemmer, så derfor inviterer Kaløvig Bådelaug/Aktivitetsudvalget alle medlemmer inkl. ægtefæller/samlevere til kæmpe efterårsfest med god mad og dans. Der serveres en lækker 3-retters buffet inkl. 1 glas vin eller en øl, kaffe med småkager. Herefter spilles der op til dans med ”Jesper Iversens Trio”, der har et ”dansevenligt” repertoire for alle. Festen afsluttes med god natmad kl. 00:30. Alt dette får du for kun dkk 250,- pr. person.
Læs mere og tilmeld dig her.

Bygningen af vores nye bådlade går planmæssigt – men frivillige malere søges stadig, så vi kan holde planen
Bådladen kommer til at indeholde kajakker, joller, SUPs og værksted til brug for havnen medlemmer. I forbindelse med maling af brædder søges hjælpere til at svinge penslerne. Al hjælp er velkommen – alle dage.
Weekenden den 15. og 16. oktober 2022 vil der være malerweekend, hvor alle er velkommen til at møde op og give en hånd med. Der vil blive serveret frokost i forbindelse med "vagtskifte".
Vi søger frivillige til følgende hold:

  • Lørdag (frokost kl. 12.00):
    Hold 1: 09.00-12.30
    Hold 2: 12.00-15.30
  • Søndag (frokost kl. 12.00):
    Hold 3: 09.00-12.30
    Hold 4: 12.00-15.30

Hvis du i dagene op til den 15. og 16. oktober også har mulighed for at give en hånd med – eller ikke kan denne weekend, så er du også meget velkommen. Tilmelding er påkrævet og sker ved at sende en mail til vores havnekaptajn, Allan Rundberg: havnekaptajn@kblsail.dk

Bestil din krantid hurtigst muligt (der er tryk på), så den passer i din kalender
Booking foregår via hjemmesiden, hvor du logger ind med din mailadresse og dit password er dit medlemsnummer. Se øverste højre hjørne på hjemmesiden eller book direkte her.
Der er netop nu åbnet for flere krantider, så det er hurtigt til tasterne, hvis du skal sikre dig en tid, der passer din kalender. Hvis din båd er klar eller du ønsker en tidligere krantid, så er det selvfølgelig muligt at fremrykke din tid. Kontakt derfor gerne vores havnekaptajn, Allan Rundberg på mail: havnekaptajn@kblsail.dk eller mobil 20 129 129.
Ved optagning bedes du i øvrigt være opmærksom på:

  • At båden placeres ved servicekajen i god tid inden optagning. Sørg for at være klar mindst 30 min. før din bookede tid. Skal din båd op med mast, skal agterstag og bomdirk være afmonteret og ført frem til masten, så de ikke kommer i karambolage med kranens åg. Desuden kræves der minimum 2 støtteben, hvis du står med mast på vinterpladsen. Kontroller om du har betalt for dit stativ og eventuelle støtteben.
  • Når båden tages på land for vinteren, skal fortøjninger og øvrige løse genstande fjernes fra bådpladsen/broen.

Generelt

  • I skal være 2 personer til at hjælpe med at håndtere båden, ellers koster det et gebyr på kr. 500.
  • Håndtering af båden indebærer blandt andet styring af båden ved hjælp af bådens fortøjninger, justering af benene på stativet (både ved optagning og søsætning), oprydning mv.
  • Der skal bæres hjelm under kranarbejdet med båden. Hjelm kan lånes af KBL.
  • Husk synligt medlemsnummer på båden. Medlemsnummer skal nemt kunne aflæses både når båden ligger i vandet eller står på vinterpladsen (det må ikke være overdækket af vinterpresenning). Medlemsnummer udleveres på havnekontoret.
  • Husk synlige løftemærker på båden. Løftemærker udleveres på havnekontoret.
  • Kranen kører ikke i frostvejr og i kraftig blæst (10 m/s). Det er kranføreren, der suverænt bestemmer, hvornår der ikke køres. Vi ved, at det kan være ubelejligt, men beder om din forståelse, da det både er for din, bådens og personalets sikkerhed, at vi har de forholdsregler.
  • Der er normalt afsat 30 min. til optagning/vask og søsætning, men det kan variere.
  • Skal din mast af eller på, er det vigtigt, at du ikke blokerer pladsen under mastekranen længere end nødvendigt. Det samme gælder de faste bukke til master ved mastekranen. Master bør afrigges og lægges i masteskuret samme dag, som de er taget af båden.


DIF og DGIs foreningspulje har støttet Kaløvigs jolleafdeling med kr. 100.000, -
Kaløvig Bådelaugs jolleafdelingen har med stor glæde, modtaget kr. 100.000,- øremærket til opgradering af klubbens Zoom8 flåde.
Tusind tak til DIF og DGIs foreningspulje – det luner. Med denne støtte, er det muligt for jolleafdeling, at udvide vores tilbud og ambitioner om at sejlsport er for alle unge sejlere.

Oprydning i masteskuret fortsætter
Som allerede nævnt i nyhedsmail uge 26 og uge 27, vil alt, det vil sige master, bomme og telte, der ikke er forsynet med medlemsnummer og gyldig betaling blive fjernet fra masteskuret og betragtet som hittegods. Også stiger uden medlemsnummer fjernes. Medlemsnummer kan hentes på havnekontoret.

Kapsejladsresultater: Pigesejlerne, onsdagsbanen og Sejlklubben Bugtens Kaløsejlads
Årets ugentlige kapsejladser, pigesejlerne om mandagen og onsdagsbanen blev afsluttet i udgangen af september. Det er blevet til mange gode aftenerne på bugten.
Resultaterne for årets pigesejladser findes her.
Resultaterne for årets onsdagsbanen sejladser findes her.
Se desuden resultaterne fra Sejlklubben Bugtens Aarhus resultater fra Kalø-sejladsen her.

Husk allerede nu at sætte X i kalenderen – medlemmernes arbejdsdag og standerskiftet, søndag, den 30. oktober
Efterårets arbejdsdag og standerskifte finder sted, søndag, den 30. oktober. Vi håber at se mange medlemmer på denne dag. Læs mere her.
 
Nyhedsbrev fra Dansk Sejlunion: Sådan holder du varmen om bord
Efteråret har meldt sin ankomst og det er blevet koldere. Heldigvis findes der mange gode løsninger til at varme båden op, så man kan hygge sig om læ, når det rusker udenfor. I dette nyhedsbrev bringer vi vores artikelserie om de fire mest oplagte opvarmningsløsninger til lystbåde.

  • Olielamper er hyggelige og giver et smukt og varmt lys. Mindre kendt er det, at olielamper også er glimrende som små og fleksible varmeapparater. Læs mere her.
  • Dieselfyret varmer hurtigt op, virker uden landstrøm og er billigere i drift end opvarmning med el. Det er et oplagt valg for kuldskære danske sejlere. Bliv klogere her.
  • Elektriske varmeapparater er billige at anskaffe og nemme at bruge. Se guide til at vælge en varmeblæser eller radiator, der er sikker og varmer godt her.
  • Pottefyret - en driftssikker dieselovn
    Et pottefyr er en enkel og driftssikker dieselovn, der ikke kræver strøm. Derfor er den et godt valg, for alle der er meget på båden i de kolde måneder. Læs mere her.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.