Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Zoom8 Europamesterskaber 4.- 9 april 2023 i Kaløvig
Der bliver travlt på havnen i påsken. Mange skal klargøre deres både inden søsætningen. Men nok så vigtigt, så afholder Kaløvig Bådelaug Europamesterskaber for Zoom8-joller. Det betyder, at mange udenlandske unge sejlere + forældre og trænere kommer til Kaløvig. Tag i bedste Kaløvigske stil godt imod vores gæster. Åbningen af mesterskaberne finder sted på jollepladsen onsdag, den 5. april 2023 kl. 17:30 og fra torsdag sejles der om mesterskabet. Har I lyst til at møde den europæiske ungdomselite, så er I altid velkomne på havnen. På land foregår aktivisterne omkring Jollehuset.
Søndag, den 9. april kl. ca. 15:00 kåres årets europamestre for både piger og drenge. Den officielle opslagstavle, inkl. deltagere og resultater findes her.

Klubaften: Vejret til søs torsdag, den 20. april 2023 kl. 19:30
Det er helt hen i vejret.
Få et indblik i meteorologiens forunderlige og vidunderlige verden.
Lær at sanse vejret – hvad fortæller skyerne og barometeret?
Den overordnede meteorologi. Fronter, Lavtryk/højtryk. Varmfront eller en koldfront passager – eller hvad er søbrise? Hvad gør jeg hvis det bliver tordenvejr – er det farligt? Hvordan planlægger jeg min sejlads i forhold til vejrudsigten? Mange spørgsmål, som forhåbentlig kan besvares. Aktivitetsudvalget har lokket Kaløvig Bådelaugs sejlerskoles teoretiske underviser Jens Villumsen, der i mange år undervist i nautisk meteorologi, til at fortælle om vejret til søs. Aftenen begynder kl. 19:30, så der er god tid til lidt god mad på Kaløvig Badehotel inden klubaftenen begynder. Tilmelding foregår her.

Anna Livbjerg hædret med Dansk Sejlunions Ærestegn for 10 x VM-guld i E-jollen
I forbindelse med Dansk Sejlunions årlige generalforsamling i den forgangne weekend, blev Ærestegnet overrakt til Anna Livbjerg, Kaløvig Bådelaug, der i 2022 hev sit 10. VM-guld hjem i streg i Europajollen. Selv i dansk idrætshistorie bredt set er det en imponerende bedrift. At Anna Livbjerg er forblevet i samme jolle gennem så mange år, har desuden en stor værdi for dansk sejlsport, sagde Frost: – Hun medvirker til at holde et højt niveau i klassen og stille krav til nye sejlere om at dygtiggøre sig. Hvis de skal slå hende, må de stå tidligt op. Dermed har hun bidraget rigtig meget til ungdomsudviklingen i dansk sejlsport gennem årene – måske også mere end hun selv er bevidst om.

Introaften om onsdagsbanen, onsdag den 12. april kl. 19.30
Kapsejladsudvalget inviterer til introaften for nye sejlere onsdag den 12. april kl. 19:30 i kahytten. Her vil udvalget fortælle om onsdagsbanen, kapsejladsreglerne og det hyggelige samvær, der finder sted efter mållinjen er passeret. Alle er velkomne til introaftenen uanset om man har en båd, er gast eller blot ønsker nogen at sejle sammen med. Der er kaffe på kanden og svar på alle spørgsmål om den traditionsrige kapsejlads for alle.

Kranbooking
Der er åbnet for kranbooking. Vil du sikre dig at få den tid der passer dig bedst, så book så hurtigt som muligt. Booking foregår via hjemmesiden, hvor du logger ind med din mailadresse og dit password er dit medlemsnummer. Se øverste højre hjørne på hjemmesiden. Husk at logge på inden du booker krantid - tryk på "eksisterende medlem".
Kranløft er som bekendt med i havnelejen, men har du et økonomisk udestående med Kaløvig Bådelaug, vil du blive opkrævet for løftet, når du booker. Kontakt havnekontoret ved eventuelle spørgsmål. Booking foregår her.

Retningslinjer ved søsætning/optagning af både og regelsæt om brug af strøm på vinterplads/broerne.
Ved søsætning og optagning med kranen skal du være opmærksom på de gældende retningslinjer som kan læses her.
Vær også opmærksom på vores regelsæt om brug af strøm på vinterplads/broerne. Regelsættet findes her.

Pladsen ved mastekranen og brug af mastekranen
Det er ikke tilladt – og i øvrigt heller ikke hensynsfuld overfor andre – at lade masten ligge på pladsen ved mastekranen i flere dage. Pladsen benyttes til at gøre masten klar til at sætte den på båden i en arbejdsgang. Dette som et lidt surt opstød, da nogle mener, at man kan lade masten ligge på bukke i flere dage på pladsen ☹. Læs i øvrigt om brug af mastekranen her.
Bemærk i øvrigt, at mastekranen under ingen omstændigheder må ikke bruges til personløft, da den ikke er godkendt til dette. Arbejdstilsynet giver uden tøven bøder på minimum kr. 25.000 for dette.

Dansk Sejlunions ”Guide til sikker brug af mastekran”
De første gange, man skal bruge en mastekran, kan man godt blive lidt nervøs for, om alt nu går som det skal. Masten virker lige pludselig meget tung og stor, når den hænger i en kran - og hvad nu hvis den tipper rundt. Læs guiden her.

Har du behov for at komme op i masten med en lift i løbet af året?
Kaløvig Bådelaug har indgået en aftale med Egå Marina vedrørende leje af lift. Prisen er kr. 300,- pr. halve time. Ringe på hovednummeret 86 22 55 51 og aftale tid med Havnefoged Lars Kock Andersen. Husk at nævne, at du kommer fra Kaløvig!

Nyhedsbrev fra Dansk Sejlunion om polering af fribord og bundmaling
Foråret er på vej, og de højere temperaturer gør det muligt at komme i gang med de klassiske forårsdiscipliner polering af fribord og maling af bunden. I dette nyhedsbrev bringer vi vores artikler og guides om disse discipliner.


Husk, at du kan hente ny klubstander og Dansk Sejlunions flag på i forgangen til kontoret.
Vi er alle stolte af at vise Kaløvig Bådelaugs stander, der naturligvis sættes til bagbord/hjertets side). Husk også bådens hjemsted skal være synligt – Kaløvig klistermærker findes også i forgangen til kontoret. Frihavnsmærke 2023 skal hentes på selve havnekontoret indenfor normal åbningstid.

Speedbådsbevis og andre sejlerbeviser på mobilen.
Ligesom du kan have dit kørekort på mobiltelefonen, kan du nu også have alle dine sejleruddannelser på mobiltelefonen via Søfartsstyrelsens App’en ”My Maritime”. Du behøver således ikke længere have dit speedbådsbevis eller andre maritime beviser med ombord, da politiet accepterer mobiludgaven som dokumentation. App’en kan hentes på enten Google Play Store eller Apple App Store.

Udstilling om Kongeskibet Dannebrog på Koldinghus
Vi kender alle Kongeskibet Dannebrog, men få af os har haft mulighed for at komme om bord. Det kan der delvis rådes bod på, da Koldinghus har en særudstilling om Kongeskibet, der bestemt kan anbefales.
Læs mere her.

The Ocean Race – update
Bådene er nu nået til Itajai i Brasilien. Herfra går turen til Newport/USA inden de kommer til Aarhus, den 29. maj 2023. Bådene kan gennem hele sejladsen følges på tracker her. Læs mere om The Ocean Race stop over i Aarhus her.

Booking af slibeværktøjer
De kan booke havnens excentersliber og støvsuger til bundmaling online.
Du skal logge ind samme sted som ved kranbookingen for at reservere og leje slibeudstyret. Du får adgang til systemet ved at logge ind med din mailadresse og dit password er dit medlemsnummer. Husk at logge på inden du booker slibeudstyret. Booking foregår her.

Genopslag: Ledige pladser i lagunen
Vi har enkelte ledige pladser i Lagunen. Maksimal båd bredde på disse pladser er 2 meter.
Lagunepladser kan ikke købes, men lejes af klubben for et år ad gangen. Den årlige leje (perioden 1/3 – 1/3) er kr. 3.806. Er du interesseret, så kontakt havnekontoret.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.