Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Zoom8 Europamesterskabet blev på alle måder en stor succes for Kaløvig Bådelaug
Ikke mindre end 43 af Europas bedste juniorer i Zoom8 jolle, havde valgt at tilbringe påskeferien i Kaløvig for at dyste om klassens Europamesterskab og det blev et forrygende stævne. Gode sejladser, selvom vinden drillede både lørdag og søndag. Vi fik dog gennemført 8 af 12 planlagte sejladser. Stemningen på land var super – the Kaløvig way, ikke mindst med Tina Jarvig som ”The Mother of all hungry sailors”.At 3 Kaløvigere tog sig af hele podiet hos pigerne med guld til Maja Brøndlund Olesen, sølv til Emilie Vesteroe Nielsen og bronze til Nanna Sofie Xu Misfeldt er jo heller ikke så ringe endda. Alt dette kunne naturligvis ikke lade sig gøre uden en kæmpe indsats fra mange frivillige, så stor tak til alle, der valgte at bruge påsken på at give de unge sejlere et fedt stævne og en god oplevelse. Vi har fået stor ros fra alle sider, herunder Zoom8 klassens præsident, Anita Yngve, sejlerne, trænere og forældre for vores afslappende måde at afvikle stævnet på. Også fra vores udenlandske officials, dvs. jury og måler er der kun positive tilbagemeldinger (De spørger faktisk om, hvornår de må komme igen). På Facebook skriver Birkerød Sejlklub i øvrigt: ”Tak for et fantastisk stævne, hvor I igen viser og inspirerer til hvordan seriøst race og hygge på havnen kombineres. Tak til de mange frivillige som får det til at ske. I gør forskellen”. De samlede resultater findes her.

Regler for brug af elektricitet når båden ligger i vandet eller står på vinterpladsen samt forholdsregler mod brand
For en god ordens skyld, bedes alle læse, eller genlæse vores regler for brug af elektricitet på båden. Find reglerne her.

Sikkerhed til søs - Nordfalcken kommer søndag den 23. april, kl. 10.00 i jollehuset
Sikkerhed til søs er i højsæde i Kaløvig Bådelaug.
Traditionen tro afholder Aktivitetsudvalget derfor et arrangement i starten af sæsonen, hvor alle medlemmer kan deltage gratis og få deres kendskab til sikkerhed frisket op. Derudover får man lejlighed til at tjekke sin oppustelige redningsvest. I år er det besætningsmedlemmer fra Nordfalcken, der kommer sejlende ind: Klaus Faarvang og Hans Bøjesen. Nordfalcken er en frivillig organisation med basis i Egå Marina, der rykker ud på Aarhus Bugt, når uheld er ude for den ulykkelige sejler. Selvom besætningen arbejder frivilligt, er de højst professionelle. De fleste har en baggrund i ambulancetjenesten eller brandvæsenet. Denne gang kommer Nordfalcken altså ikke for at redde sejlere, der har kommet i problemer, men netop for at lære os, hvordan man kan undgå problemer - og at tjekke ens redningsvest! Tilmelding er gratis men obligatorisk så vi ved, hvor meget kaffe der skal sættes over. Tilmeldingen lukker torsdag den 20. april kl.23.30. Tilmelding foregår her..

Medlemmernes arbejdsdag og standerskifte, søndag, den 30. april 2023
I år falder arbejdsdagen og standerskiftet sammen med vores store jollestævne, Sailing Aarhus Spring Regatta, så der bliver masser af liv på havnen. Vi opfordrer alle medlemmer til at deltage i medlemmernes arbejdsdag og standerskiftet. Det bliver rigtig hyggeligt at være med til at gøre vores havn endnu pænere og fin. Der skal blandt meget andet rengøres på arealerne, males, plantes lidt nye blomster i blomsterkummerne, trimmes grønne arealer, så du må meget gerne medbringe haveredskaber.
Programmet for denne herlige medlemsdag er i overskriftsform:

  • Kl. 09:00 mødes vi i Kahytten til kaffe/te, rundstykke og fordeling af dagens opgaver.
  • Kl. 12:00 serveres der frisksmurte sandwich i Kahytten.
  • Kl. 16:00 samles vi ved standermasten på Øen for at fejre vores standerskifte og ønske hinanden en god sæson 2023. Herefter er der traditionen tro hygge med videre.

Kapsejladssæsonen står for døren – har du styr på kapsejladsreglerne?
Dansk Sejlunion har publiceret ”Kom godt i gang med kapsejlads”. Her får du hjælp til at komme godt i gang med kapsejlads. Du bliver introduceret til de væsentligste begreber og regler og får indblik i værktøjer, der kan føre dig fra ny sejler til erfaren kapsejler - og måske til en vinder. Materialet er bestemt og læseværdigt for dem af jer, der tror, at de har styr på reglerne. Se introduktionen til kapsejlads her.
Vil du have det væsentligste for at komme sikkert rundt på mandags- eller onsdagsbanen, kan ”Kapsejladsens 10 bud” være en god ting af have om bord. Find ”Jyske Lov” her.

De 3 Broer – ny dato er 13. maj 2023
Da mange er trængt på tid til at sejle kapsejlads i august, har kapsejladsudvalget beslutte at flytte Kaløvig Bådelaugs historiske kapsejlads – De 3 Broer til lørdag, den 13. maj. Find alle opdaterede informationer og tilmelding her.

Sælerne på tur til Gl. Estrup
Den 12. april drog 13 Grå Sæler på forårstur til Gammel Estrup Gods og Det grønne Museum. Det blev en fin og lærerig tur. Læs beretningen her.

Gode råd fra Dansk Sejlunion om:
Rensning og desinficering af vandtanke
Vask af tovværk i vaskemaskinen
Vejledning til gasinstallationer i lystbåde

Genopslag - Klubaften: Vejret til søs torsdag, den 20. april 2023 kl. 19:30
Det er helt hen i vejret.
Få et indblik i meteorologiens forunderlige og vidunderlige verden.
Lær at sanse vejret – hvad fortæller skyerne og barometeret?
Den overordnede meteorologi. Fronter, Lavtryk/højtryk. Varmfront eller en koldfront passager – eller hvad er søbrise? Hvad gør jeg hvis det bliver tordenvejr – er det farligt? Hvordan planlægger jeg min sejlads i forhold til vejrudsigten? Mange spørgsmål, som forhåbentlig kan besvares. Aktivitetsudvalget har lokket Kaløvig Bådelaugs sejlerskoles teoretiske underviser Jens Villumsen, der i mange år undervist i nautisk meteorologi, til at fortælle om vejret til søs. Aftenen begynder kl. 19:30, så der er god tid til lidt god mad på Kaløvig Badehotel inden klubaftenen begynder. Tilmelding foregår her.

Husk, at du kan hente ny klubstander og Dansk Sejlunions flag på i forgangen til kontoret.
Vi er alle stolte af at vise Kaløvig Bådelaugs stander, der naturligvis sættes til bagbord/hjertets side). Husk også bådens hjemsted skal være synligt – Kaløvig klistermærker findes også i forgangen til kontoret. Frihavnsmærke 2023 skal hentes på selve havnekontoret indenfor normal åbningstid.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.