Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Vi har en del ledige krantider i de kommende uger, så vil du sikre dig at få den tid der passer dig bedst, så book så hurtigt som muligt. Booking foregår via hjemmesiden, hvor du logger ind med din mailadresse og dit password er dit medlemsnummer. Se øverste højre hjørne på hjemmesiden. Husk at logge på inden du booker krantid - tryk på "eksisterende medlem".
Kranløft er som bekendt med i havnelejen, men har du et økonomisk udestående med Kaløvig Bådelaug, vil du blive opkrævet for løftet, når du booker. Kontakt havnekontoret ved eventuelle spørgsmål. Booking foregår her.

Åbent Bestyrelsesmøde, mandag den 22. maj 2023 kl. 20:00
Bestyrelsen inviterer til åbent bestyrelsesmøde på Kaløvig Badehotel. Kom og hør hvad bestyrelsen arbejder med lige nu og bidrag gerne med idéer, ønsker og kommentarer. Bestyrelsen, der jo er Kaløvig Bådelaugs  ”folkevalgte”, er altid glade for input.

Aktive dage på havnen i den forgangne weekend med stort jollestævne, arbejdsdag og standerskiftet
Der var gang i den på havnen i weekenden, den 29. – 30. april, der bød på både stort jollestævne, arbejdsdag og standerskifte. En herlig dag på havnen med megen aktivitet og glade mennesker.
Jollestævnet:
Der deltog ca. 250 sejlere i ikke mindre end 15 klasser var på vandet ved dette års Aarhus Spring Regatta // DS Grandprix // Volvo Foiling Days, hvor der blev sejlet på 4 baner. Begge dage bød på kraftig vind, så det var meget trætte sejlere der kom i land. At gennemføre et så stort arrangement kan kun lade sig gøre med mange frivillige på såvel vandet som på land. Heldigvis var mange af vores venner fra naboklubberne behjælpelige med at løfte opgaven. Europajolle klassen skriver følgende om stævnet: ”Kæmpe tak til Kaløvig Bådelaug for at de i den grad levere til sejler Danmark. At afvikle et så kompleks stævne med 220 både, fordelt på 15 klasser stiller ekstreme krav til klubben og dens frivillige. At det lykkedes, er super, men at det så også lykkedes på en måde hvor klubben kan tage individuelle hensyn, og møder sejlerne, forældre og træner med overskud og godt humør, det er intet mindre end verdensklasse”. Læs mere om stævnet her og find resultaterne for de enkelte klasser her.
Arbejdsdagen og standerskiftet:
Søndag kl. 09:00 samledes omkring 60 medlemmer i Kahytten til arbejdsdagen. Under indtagelse af rundstykker og kaffe/te, blev de enkelte opgaver fordelt og arbejdet gik i gang. Der blev samlet affald plantet blomster, luget bede, trimmet græs og kanter, olieret saunaerne og trapper til restauranten, renset arealet og badestigen ved saunaen, lagt fliser og malet ved bådladen, malet ved den gule bygning, repareret broer og gavlen af hus 4, etableret lyddæmpning på kontorfællesskabet og meget mere.
Der blev knoklet frem til kl. 16:00 (kun afbrudt af en frokostpause, hvor aktivitetsudvalget serverede dejlige sandwiches), hvor alle mødtes til standerskifte, fællessang og formandens vise ord om løst og fast i klubben og på havnen, samt tildeling af årets vinterstander. Ejvind Jensen modtog ganske velfortjent standeren for hans ihærdige indsats for havmiljøet i vores dejlige farvand – og ikke mindst godt dokumenterede indsigelser mod den såkaldte havmiljøplan, der åbner mulighed for etablering af industrielle fiske- og muslingefarme i Kalø Vig.

Vores havn er nu Blå Flag Havn
Kaløvig Bådelaug er kommet på Blå Flag Havn verdenskortet.
Vores havn er, som én af få havne i Danmark, pr. 1. maj udvalgt som såkaldt Blå Flag Havn. Igen en værdsættelse af vores indsats for havmiljøet og vores bæredygtighed. Det er en ære at være kommet med i en meget eksklusiv gruppe af Blå Flag Havne. Læs mere om hvad det betyder at være Blå Flag Havn her.

Kaløvig på forsiden af vores lokale månedsmagasin 8541
Ud over at være på forsiden af seneste nummer af 8541 er Kaløvig omtalt ikke mindre end 3 gange inde i bladet. På side 8 ” De unge sejlere er i gang”, på side 16-17 en fin artikel om vores Zoom8 europamesterskab og på side 25 ”Find 5 fejl”. Se forsiden og læs artiklerne her.

Onsdagsbanen – aktuelle resultater
Kapsejladsudvalget har i år valgt at benytte Manage2Sail som resultat/pointberegningsprogram.
Du vil derfor kunne følge onsdagenes resultater her.

Der er stadig ledige pladser til De 3 Broer, der i år sejles den 13. maj
Da mange er trængt på tid til at sejle kapsejlads i august, har kapsejladsudvalget beslutte at flytte Kaløvig Bådelaugs historiske kapsejlads – De 3 Broer til lørdag, den 13. maj. Tilmelding skal ske senest. d. 10/05 2023
Find alle opdaterede informationer og tilmelding her.

Pinsetur, den 27.-29. maj 2023
Traditionen tro sejler Kaløvig Bådelaugs medlemmer på pinsetur til Ebeltoft og vi håber naturligvis at mange Kaløvigere vil deltage i en hyggelig pinse i Ebeltoft, uanset om det er motorbådssejlere, sejlbådssejlere og fiskere til en hyggelig pinse i Ebeltoft. Læs mere om pinseturen og tilmelding her.

De 2 Øer sejles i år d. 24.-25. juni
Danmarks smukkeste midsommer nat-kapsejlads rundt om Hjelm og Tunø (eller omvendt). ’De 2 Øer’ er åben for alle sejlbåde: Singlehand, double-handed, multi-handed, med eller uden målebrev - dog ikke katamaran. Banelængden er fastsat til 61,2 sm, uanset omsejlingsretning. Med start fra lørdag, kl. 18:30 burde alle både være tilbage i Kaløvig søndag middag. Find indbydelse og tilmelding her.

Forsøg med plast i vores økosystemer
I et samarbejde mellem Københavns Universitet, Aarhus Universitet og GeoCenter Danmark vil der fra slut april til slut juni 2023 køre et eksperiment i plastiknedbrydning her ud for kysten. Vi vil gerne vide hvordan overfladen på vores plast ændres i vandet over tid for at forstå hvordan plast indgår i vores økosystemer. Vi sætter nogle plastikprøver ud i vigen på 2 lokationer. Prøverne sættes fast på en konstruktion der forankres på cirka 8 m dybde. Prøverne er fastgjort til en metalramme der ligger på bunden samt nogle reb der holdes oppe af bøjer så så de flyder i vandet. Der er 5 prøvetyper: bomuld, konventionel plast (PET - polyethylene og PLA - polyacrylic), quartz sandkorn og glas.
Koordinaterne for de 2 forsøgsområder er:

  1. N: 56 deg 17.010´, E:010 deg 26.892
  2. N: 56 deg 12.849´, E:010 deg 21.699

Prøverne er markeret med 5 bøjer hvert sted. Er du interesseret i at vide mere om eksperimentet (dog kun på engelsk), så læs her.

Sø-signaler ved klapbroer
Ofte er sejlere i tvivl om signaleringen i forbindelse med sejlads ved klap- og svingbroer. Derfor har
Vejdirektoratet udgivet en fin plakat, der viser sø-signaler i forbindelse med passage af bevægelige broer. Det kan undre, at det er Vejdirektoratet, der har udgivet plakaten, men det skyldes, at det er Vejdirektoratet der har driftsansvaret for seks af landets bevægelige broer – Kronprins Frederiks Bro, Næstved Svingbro, Stege Storbro, Hadsundbroen, Aggersundbroen og Vildsundbroen, så man kan færdes sikkert både under og over broen. Se og print eventuelt plakaten her.

Aktivitetskalender
På utallige opfordringer, er der nu ved at blive etableret en aktivitetskalender for Kaløvig Bådelaug.
Kalenderen er stadig underopbygning og vil løbende blive opdateret med diverse aktiviteter. Det er derfor en god idé at tjekke den en gang imellem. Link til aktivitetskalenderen findes i øverste bjælke på forsiden af Kaløvigs hjemmeside, men du kan også finde den her.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.