Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

3 Kaløvigere til søs under Ocean Race in-port

Mange Kaløvigere deltog som frivillige ved The Ocean Race i Aarhus
Rigtig mange Kaløvigere bidrog som frivillige både på land og på vandet. Dejligt at vi som klub var med til at dette kæmpe arrangement blev en rigtig god oplevelse for sejlerne og deres teams – men også en fantastisk oplevelse for alle besøgende, der besøgte ”Ocean Race Park” og alle de andre arrangementer i løbet af de 11 dage, hvor bæredygtighed har i højsæde. Dejligt med de mange aktiviteter for børn og unge. Stor tak til alle Kaløvigere, der på den ene eller anden måde bidrog til succesen.

Havnens Dag/Vild med vand blev på alle måder en stor succes
Som bekendt havde vi åbent hus i dag – og det blev en fantastisk dag i strålende solskin og en let brise på vandet. Med en vifte at tilbud og oplevelser for alle vores gæster og medlemmer, var der lagt op til en rigtig god dag på havnen for alle. Alle udvalg – og ikke mindst aktivitetsudvalget, lagde et stort arbejde i at præsentere Kaløvig Bådelaug. Specielt fiskernes kalas og krabbejolle, jollernes sejlads og pandekager samt skattejagten var et hit blandt de mange børnefamilier, der besøgte Kaløvig.
Mon ikke både SUP’erne, kajakkerne, pigesejlerne, sejlerskolen og jollerne har fået et par nye medlemmer i dag.
Stor ros og tak til aktivitetsudvalget og alle udvalg for en fantastisk og ikke mindst hyggelig dag – helt i Kaløvig Bådelaugs ånd.

Riggerkaj – indkørsel og parkering forbudt
Der er ikke noget nyt i dette, men af sikkerhedsmæssige årsager indskærpes dette forbud alligevel. Med etableringen af vores nye kran, hvor der tages både op på begge sider og den nye vaskeplads, er der behov mere plads til håndtering af stativer.

Egå Sejlklub fylder 50 år
Egå Sejlklubs 50-års jubilæum fejres lørdag d. 24.juni kl. 11-16 med åben Havn for alle sejlere.
I forbindelse med jubilæet inviteres alle sejlere til at deltage i festlighederne, der bland andet byder på mange spændende aktiviteter på, i og ved vandet for store og små "vandhunde".

Turbøje sjak efterlyses.
Som nok bekendt, står Kaløvig for turbøjerne i Løgten Bugt samt Knebel Vig. I den forbindelse efterlyses et par medlemmer, der vil tilse at de udlagte bøjer er på plads og i orden. Til denne opgave stiller klubben en gummibåd til rådighed. Er du/interesseret i opgave, så kontakt havnekaptajnen på mail: havnekaptajn@kblsail.dk eller kig forbi havnekontoret i den normale åbningstid.

Tunølejr i uge 30
Som altid inviteres alle jolle- og ungdomssejlerne samt deres forældre til sommerlejr på Tunø.
Det er 42.-gang at sommerlejren afholdes – og hver eneste gang har været en kæmpe oplevelse for såvel de unge sejlere som forældrene – afslappet og hyggeligt. Sommerlejr afvikles dette år i uge 30 med officiel åbning søndag d. 23. juli til fredag d. 28. juli. Tirsdag d. 25. juli er der festaften, og der spilles op til dans.
Tunølejren henvender sig især til optimist-sejlerne og deres familier, men aktive og hjælpsomme trænings-teams fra andre ungdomsklasser (f.eks. Zoom, E-joller, Feva, J70, 29’ere) er altid velkomne.
Læs mere og tilmeld her

Det østjyske Havsamarbejde er endelig søsat – og Kaløvig er med i projektet
Efter måneders forberedelse, er det tværkommunale samarbejde om beskyttelse og genopretning af de østjyske kystvande for alvor skudt i gang. Danmarks Naturfredningsforening sidder med i en arbejdsgruppe for NGO'er og civile interessenter, som skal være med til at kvalificere indsatsen for havnaturen.
Læs Willi Nors artikel her. og læs mere om Havsamarbejdet her.

Glem alt om knuder – til søs bruger vi KNOB og STIK – men kan du binde de vigtigste knob og stik?
Pælestik
Ottetalsstik (Flamsk knob)
Dobbelt halvstik
Dobbelt halvstik om egen part
Flagknob
Råbåndsknob
Klampestik
Quiz om knob og stik og vind den lette og sikre Deckvest LITE+ redningsvest fra Spinlock.
Alle der deltager er med i lodtrækningen, uanset hvor mange rigtige svar du har. Find quizzen her.

De 2 Øer sejles i år d. 24.-25. juni – Bemærk: Sejladsen aflyses hvis der er mindre end 10 både tilmeldt.
Det ser lidt tyndt ud med tilmeldingerne til Danmarks smukkeste midsommer nat-kapsejlads rundt om Hjelm og Tunø (eller omvendt). Faktisk er i skrivende stund kun fem både tilmeldt:
Single hand: 1, Double handed: 2, Multi handed: 2.
’De 2 Øer’ er åben for alle sejlbåde: Singlehand, double-handed, multi-handed, med eller uden målebrev - dog ikke katamaran. Banelængden er fastsat til 61,2 sm, uanset omsejlingsretning.
Med start fra lørdag, kl. 18:30 burde alle både være tilbage i Kaløvig søndag middag.
Find indbydelse og tilmelding her.

Tema: Sejlads med børn og teenagere
Sommerferien nærmer sig, og rigtigt mange familier er ved at planlægge sommerens sejlerferie. Nogle skal sejle med børnebørnene og andre har nevøer, niecer og andres børn med ombord. Det er/kan være helt fantastisk at sejle med børn i alle aldre, når bare du er godt forberedt. Læs Dansk Sejlunions artikelserie om sejlads med børn her.

Kaløvig Bådelaugs opdateret aktivitetskalender findes her
Kalenderen opdateres løbende med spændende aktiviteter, så tjek den med jævne mellemrum.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.