Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

DM-Guld til Kaløvig
I denne weekend afviklede Sejlklubben Ebeltoft Vig Danmarksmesterskab for Wayfarer-jolle og efter 10 meget overbevisende sejladser stod Bo Jarvig (Kaløvig Bådelaug) og Mogens Just (Sejlklubben Ebeltoft Vig) øverst på podiet. Stort TILLYKKE til Bo og Mogens.

Sankthansaften til søs udfor Aarhus Ø
Igen i år arrangerer Sailing Aarhus flydende Sankthansbål ud for sejlsportscentret i Aarhus. Læs mere om aftenen her.

Nye parkeringsregler på de to pladser mellem Badehotellet og Havnekontoret
Som nogle måske har bemærket, er der nu opsat parkeringsregler mellem Badehotellet og Havnekontoret. Det betyder, at det der ikke længere må parkeres på disse 2 pladser. Dog er kontinuerlig af- og pålæsning tilladt i maks. 15 minutter med korrekt indstillet P-skive.

Oprydning i masteskuret
Om kort tid vil havnens personale rydde op i masteskuret, så ligger din mast og/eller bom i masteskuret, bedes du sikre dig:

  • At der skal stå medlemsnummer på masten/bommen eller stativ til vinterpresenning
  • At der sidder kvittering for betalt masteleje på masten/bomme/stativ til vinterpresenning
  • For stiger gælder, at de skal være forsynet med medlemsnummer.

Maste/bom/stativ til vinterpresenning leje betales i automaten, som er placeret ved personaleindgangen til havnekontoret.
Medlemsnumre kan hentes på havnekontoret indenfor normal åbningstid.
Master/bomme/stativ til vinterpresenning, der ikke er forsynet med medlemsnummer og kvittering samt stiger fjernes fra masteskuret mandag, den 3. juli

Klubstandere
Det er altid dejligt, at man på sine sommertogter kan se, hvem der er fra Kaløvig, når man kommer til fremmed havn. 
Skulle din tur gå til Fransk Polynesien, møder du sikkert 2 glade Kaløvigere, der har husket klubstanderen. Klubstander, Dansk Sejlunions flag, frihavnsmærker og medlemsnumre hentes på havnekontoret.
Sommersolen kan brænde gevaldigt, så derfor er det en god idé med kasket. Du kan købe en fornem Kaløvig kasket for den fyrstelige sum af 50,- kr. på havnekontoret. Det gør vel heller ikke noget, at du viser at du kommer fra Kaløvig Bådelaug. 
HUSK i øvrigt at hvis du sejler du på sommerferie, så sæt skiltet på din plads på ”grønt”, så gæstesejlere kan se, hvor der er en ledig plads. Mangler der rødt/grønt skilt på din plads, kan du hente et på havnekontoret. Havnekontorets åbningstider finder du her.

Delvis sejr for havmiljøet i Kalø Vig
I Kaløvig Bådelaug glæder vi os meget over, de indsigelser vores ”Miljøminister” Ejvind Jensen allerede gjorde i 2011 mod den såkaldte Havmiljøplan. Protesterne har nu delvis båret frugt, idet forbuddet mod fiskeri, herunder muslinger, med bundskrab er blevet forbudt i Kalø Vig. Tanken om fiske- og muslingefarme på liner er dog ikke skrevet ud af planen, men kender vi ”Miljøministeren” er det sidste kapitel i den historie ikke skrevet endnu.
Stort tak til Ejvind for ihærdig indsats for det vores farvand og havmiljøet.
Læs og blive klogere i fint interview (7/6 2023) med Ejvind Jensen her.
Se TV2 Østjyllands indslag (8/6) her.

Der er enkelte ledige pladser i Lagunen
Læs mere om Lagunepladser her.
Interesserede bedes kontakte havnekaptajnen på mailhavnekaptajn@kblsail.dk - eller telefon 86 99 19 67

Turbøjerne
I sidste nyhedsbrev efterlyste vi medlemmer, der gerne ville tilse vores turbøjer. Dejligt at flere har meldt sig til opgaven. Status lige nu er, at et medlem og hans dykkervenner vi se, om de kan finde morringerne og kæderne til de manglende bøjer i Knebel Vig Nord, så vi kan få lagt nye bøjer ud igen. Ankerbøjerne i Knebel Vig Syd samt Løgten Bugt skulle være ”på plads og i orden”.
I kan finde Kaløvigs og andre turbøjer her
Hvis I observerer uregelmæssigheder ved Kaløvigs turbøjer, så send en besked til Jens V.

De 2 Øer sejles i år d. 24.-25. juni – Gode nyheder: Sejladsen gennemføres!
Med 13 deltagende både, gennemføres Kaløvigs fantastiske midsommer-nat-kapsejlads, men der er plads til mange flere Kaløvigere og andre på startlinjen. Så hurtigt til tasterne og tilmeld dig :-)
’De 2 Øer’ er åben for alle sejlbåde: Singlehand, double-handed, multi-handed, med eller uden målebrev - dog ikke katamaran. Banelængden er fastsat til 61,2 sm, uanset omsejlingsretning.Med start fra lørdag, kl. 18:30 burde alle både være tilbage i Kaløvig søndag middag.
Find indbydelse og tilmelding her.

Sailing Aarhus – seneste nyhedsbrev
Læs seneste nyhedsbrev fra vores fælles organisation - Sailing Aarhus, hvor du blandt andet kan høre "skipper" Jons ord her.

Genopslag: Tunølejr i uge 30
Som altid inviteres alle jolle- og ungdomssejlerne samt deres forældre til sommerlejr på Tunø. Det er 42.-gang at sommerlejren afholdes – og hver eneste gang har været en kæmpe oplevelse for såvel de unge sejlere som forældrene – afslappet og hyggeligt.
Sommerlejr afvikles dette år i uge 30 med officiel åbning søndag d. 23. juli til fredag d. 28. juli. Tirsdag d. 25. juli er der festaften, og der spilles op til dans.
Tunølejren henvender sig især til optimist-sejlerne og deres familier, men aktive og hjælpsomme trænings-teams fra andre ungdomsklasser (f.eks. Zoom, E-joller, Feva, J70, 29’ere) er altid velkomne. Læs mere og tilmeld her.
 
Ledige pladser i kontorfællesskabet
Hvorfor sidde i et mødelokale, når man kan tage en afslappet ”walk and talk” på havnen eller stranden?
Her er svaret: Kaløvig Bådelaugs kontorfælleskab er det rette sted. Kontorfællesskab ligger i fredelige, hyggelige og maritime omgivelser. Ude i naturen, tæt på motorvej og kun 20 minutters kørsel fra ”Down Town” Aarhus. Kaløvig Bådelaugs kontorfællesskab byder på alt hvad man kan ønske sig som mindre erhvervsdrivende eller andre, der blot har brug for et skrivebord i et maritimt miljø – og ikke mindst et fantastisk sted at mødes med kunder og partnere til en fornuftig pris. En dukkert fra badebroen og/eller en tur i saunaen, endda med havblik, er vel heller ikke at foragte. Kontorfællesskabet byder på kopimaskine/scanner, gratis internet/wifi, køkken inkl. gratis kaffe/te, mødefaciliteter, gratis parkering, aflåste skabe og mulighed for større mødefaciliteter og en lækker frokost til dine gæster på Kaløvig Badehotel. Læs mere om kontorfællesskabet her.

Må/kan man vaske sejlertøj?
Et ofte stillet spørgsmål med mange svar.
Nedenstående finder du Dansk Sejlunions anbefalinger:

 
Dobbelt støtte til Kaløvig med OK´s app
OK støtter Kaløvig Bådelaug og forhøjer deres tilskud til 10 øre pr. liter når OK’s app benyttes. Tanker medlemmerne med OK Kort, støtter vi jer fortsat med 5 øre pr. liter.
Læs mere om OK’s støtte og app'en her.

Visens Skibs Efterdønning vil alligevel oversvømme sommerlandet
Selvom Visens Skib havde planlagt at lægge op, har der været mytteri blandt besætningen, så det gode skib stævner mod 10 havne med musik og underholdning i 2023. Heldigvis er Kaløvig én af de 10 destinationer – nærmere bestemt den 27. juli – glæd jer til en hyggelig aften på kajen og læs mere her.

Kaløvig Bådelaugs opdateret aktivitetskalender findes her
Kalenderen opdateres løbende med spændende aktiviteter, så tjek den med jævne mellemrum.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.