Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

God sommerferie til alle medlemmer
Havnens faste stab ønsker alle en rigtig god sommerferie med forhåbentlig mange timer på vandet. Inden du tager på ferie, kan du hente klubstander og Dansk Sejlunions flag i havnekontorets forgang. Frihavnsmærker og medlemsnumre kan hentes på havnekontoret. Se havnekontorets åbningstider her.

Husk i øvrigt, at hvis du sejler du på sommerferie, bedes du sæt skiltet på din plads på ”grønt”, så gæstesejlere kan se, hvor der er en ledig plads. Mangler der ”rødt/grønt skilt på din plads, kan skiltet hentes på havnekontoret. Se havnekontorets åbningstider her.

Visens Skib - datokorrektion
I seneste nyhedsbrev skrev vi at Visens Skib besøger Kaløvig den 27. juli. Korrekt dato er den 21. juli. Den gamle redaktør lægger sig fladt ned og beklager fejlen. Læs mere om denne anbefalingsværdige og lystige viseaften her.

Parkering:
Vi minder lige om parkeringsreglerne på havnen:

  • På Øen må der maksimalt parkeres 12 timer og her er P-skive påbudt.
  • Skal du på langfart, skal parkering foregå på vinterpladsen (første kryds og så til venstre)

De 2 Øer blev desværre ”en tynd kop the”
Med 20 tilmeldte både så det ud til at blive en spændende sejlads, men uheldigvis drillede vejrguderne.
Alle både kom afsted i fornuftig vind, men ud på natten døde vinden helt, hvilket betød at mange i løbet af søndagen valgte at udgå. Mange melder dog tilbage, at De 2 Øer er en fantastisk sejlads og at de vender tilbage i 2024. Sejladsen kan dog ikke gennemføres uden hjælp på land – derfor en kæmpestor tak til Jette og Jan Buchholdt for trofast hjælp med afviklingen af sejladsen. Resultatlisten findes her.

Betjening af mastekranen og selvbetjeningskranen
For en ordensskyld skal det indskærpes, at mastekranen og ”den gule krog” (centerløftet) på den store blå kran kun må betjenes af personer over 18 år. Arbejdstilsynets regler kan læses her.

Vand og sejladsoplevelser for 7-8-årige i Kaløvig Bådelaug – de såkaldte ”Krabber”
Som altid, er børn meget velkomne til at blive trygge ved vandet og lære sejle i Kaløvig. Derfor opretter vi igen i år ”Krabbehold” for de mindste med vandaktiviteter, krabbe-fiskeri, SUP, vandpjask og introduktion til optimist-sejlads. I dette efterår begynder det med introduktion torsdag den 10. august 2023 kl. 17:30. Herefter træning hver torsdag 17:00 - ca. 19:00 med fælles aftensmad for forælde og børn. Læs meget mere her.

Har du behov for at komme op i masten med en lift i løbet af året?
Kaløvig Bådelaug har indgået en aftale med Egå Marina vedrørende leje af lift. Prisen er kr. 300,- pr. halve time. Ringe på hovednummeret 86 22 55 51 og aftale tid med Havnefoged Lars Kock Andersen. Husk at nævne, at du kommer fra Kaløvig!

Har du styr på dine vigeregler, nødraketter, førstehjælpskasse, sikkerhedsudstyr?
I seneste nyhedsbrev fra Dansk Sejlunion kan du blandt andet tjekke din viden om vigeregler til søs og få anbefalinger om nødsignaler, førstehjælpskasse og sikkerhedsudstyr samt "mand over bord"
Quiz om vigeregler og vind en lækre Deckvest LITE+ redningsveste fra Spinlock.her.
Find gode råd om nødblus findes her.
Tjek i samme omgang din førstehjælpskasse her.
Du kan også se video om sikkerhedsudstyr her.
Har du i øvrigt styr på ”Mand over bord manøvre"? Se video her.

Havneguide nu som App
Havneguide.dk er nu også en app, lige til at downloade på mobilen. Hermed får sejlerne endnu lettere ved at finde havnekort og praktiske oplysninger frem om havne, mens de sejler. Som noget nyt er det via Appen nemt at betale havnepenge i de havne der tilbyder online betaling. Læs mere og hent appen her.

Oprydning i masteskuret - Reminder og sidste udkald!
Om kort tid vil havnens personale rydde op i masteskuret, så ligger din mast og/eller bom i masteskuret, bedes du sikre dig:

  • At der skal stå medlemsnummer på masten/bommen eller stativ til vinterpresenning
  • At der sidder kvittering for betalt masteleje på masten/bomme/stativ til vinterpresenning
  • For stiger gælder, at de skal være forsynet med medlemsnummer.

Maste/bom/stativ til vinterpresenning leje betales i automaten, som er placeret ved personaleindgangen til havnekontoret. Medlemsnumre kan hentes på havnekontoret indenfor normal åbningstid.
Master/bomme/stativ til vinterpresenning, der ikke er forsynet med medlemsnummer og kvittering samt stiger fjernes fra masteskuret mandag, den 3. juli

Farvandet mellem Rødby og Femern
Som bekendt, etableres der en undersøisk tunnel mellem Rødby og Puttgarden, så går dit sommertogt den vej, så vær opmærksom og læs mere om sejlads i farvandet her.

Kaløvig Bådelaugs opdateret aktivitetskalender findes her
Kalenderen opdateres løbende med spændende aktiviteter, så tjek den med jævne mellemrum.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.