Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.


 

Reminder: Sensommer-Grill, fredag, den 18. august – kl. 17:30
Det er tid til hygge og fællesskab for alle medlemmer af Kaløvig Bådelaug og for hele familien.
Derfor arrangerer aktivitetsudvalget en hyggelig grill-aften. Se informationer om sensommer-grill og opslag her

Stativer
Skal din båd på land til efteråret og er du endnu IKKE med i stativordningen skal du tilmelde dig ordningen senest fredag den 10. august ved at sende en mail til havnekaptajn@kblsail.dk
Har du fået en ny båd og skal bruge et andet stativ end tidligere, skal du ligeledes sende en mail til havnekaptajn@kblsail.dk senest fredag den 10. august.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Havnekaptajn Allan Rundberg på telefon 86 99 19 67 eller e-mail havnekaptajn@kblsail.dk

Orientering om geotekniske boringer i forbindelse med udvidelse af Aarhus Havn

Boringerne foretages for at undersøge jordlagene i det nye moletracé og andre udvalgte områder og sker i perioden 7/8 2023 til primo december 2023.
I forbindelse med disse undersøgelser er der udlagt afmærkninger på følgende positioner:

  1. 56° 08,287'N - 010° 14,651'E => gul stage med krydstopbetegnelse, Fl(3)Y.10s
  2. 56° 08,539'N - 010° 15,870'E => gul stage med krydstopbetegnelse, Fl(3)Y.10s
  3. 56° 08,812'N - 010° 15,556'E => gul stage med krydstopbetegnelse, Fl(3)Y.10s

Fritidsfartøjer og erhvervsfartøjer anmodes om at vise hensyn ved passage.

Udlagte turbøjer – Knebel Vig Nord
Vores super bøjehold har udlagt 3 nye turbøjer i Knebel Vig – Nord, hvor de tidligere bøjer var forsvundet. Her er Niklas, Frederik og Jeppes beretning:
Vi søgte med lys og lygte efter et godt vejrvindue, i en tid hvor det kan være lidt udfordrende. Lørdag aften så vinden dog ud til at være med os, og ganske rigtigt. Bugten stod som en flad pandekage, og vi kunne trække prammen afsted. Det tog cirka en time, med Lions marchfart på 5,5 knob med fuldt læs og en pram der lå lidt tungt i vandet! Vi havde jo desværre ikke kortplotter og dybdemåler med, så derfor måtte vi smide bøjerne der, hvor vi mente, de skulle ligge. De to af bøjerne er blevet smidt på de gamle positioner - dvs. der, hvor vi via satellitbillede kan se, at de lå før. Den tredje ligger der, hvor søkortene markerer, at der ligger en bøje. 
Med bøjerne vel udsmidt kunne vi godt se, at det uvejr der på radaren egentlig så ud til at gå uden om os med god margin, havde taget en drejning og var på vej ind over hovederne på os - hastigt. Så vi besluttede at sejle til Knebelbro Havn i læ, da vi vidste, at turen hjem var lang. Det skulle blive vores held, for pludselig stod himmel og hav i et, og aftenen var konstant lyst op af lyn både fra øst og vest. Det kunne vi observere fra Knebelbros offentlige toilet, hvor vi stod i læ. Vi blev hentet på havnen, fordi det var tydeligt, at der ikke ville komme et vejrvindue igen før sent om natten. Jolle og pram blev hentet hjem fra Knebelbro mandag aften i en lidt ruskende tur. 
Positioner på de nye bøjer (cirka): 

  • 56°13'29.5"N 10°27'18.0"E
  • 56°13'30.8"N 10°27'25.1"E
  • 56°13'36.5"N 10°27'21.1"E

 
Vi ved desværre ikke, præcis hvilke dybder bøjerne ligger på, jf. den manglende instrumentering, men det må vi måle når vi - eller en anden - ligger ved dem i den kommende tid. 
Vi håber, at de nye bøjer bliver til stor glæde og gavn for Kaløvigere og andre, der gæster Knebel Vig. 
Kæmpe tak til Niklas, Frederik og Jeppe for indsatsen.

TV2-Østjylland på besøg i Kaløvig
I sommerperioden har TV2-Østjylland et faste indslag med titlen ”Så’ det sommer” og den 26. juli var det Så’ det sommer: Til søs. Her besøgtes Silkeborg Sejlklub, Marselisborg Lystbådehavn og ikke mindst Kaløvig Bådelaug, hvor vores formand Jesper Lund blev interviewet. Se indslaget her.

Kaløvig Bådelaug har sin helt egen vejrstation
Ikke alle ved, at vi har vores egen vejrstation, der opsat efter alle kunstens regler og under kyndig vejledning fra Meteorologisk Institut. Vejrstationen kan ses online med blandt andet informationer om vejret lige nu, havtemperatur, DMI, mobilvejr-oversigt samt 4 kameraer. Link til vejrstationen findes her.

Kaløvig Bådelaugs opdateret aktivitetskalender findes her
Kalenderen opdateres løbende med spændende aktiviteter, så tjek den med jævne mellemrum.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.