Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Endnu flere DM-medaljer til Kaløvig sejlere - Tager det da ingen ende?
Det var formodentlig verdens hårdeste national Europajolle felt, der var samlet til årets Europajolle DM. Efter 10 sejladser kunne årets medaljer fordeles. Samlet vinder, og derfor modtager at Danmarks Idrætsforbunds Danmarksmesterskabs medalje blev Anna Livbjerg og bronze til Søren Johnsen, begge fra Kaløvig Bådelaug. Stort tillykke til Anna og Søren. 
Se den samlede resultatliste her.

Invitation til afslutningsarrangement for pigesejlerne og onsdagsbanesejlerne
Lørdag, den 23. september 2023 kl. 13:00 på Kaløvig Badehotel
Bemærk: Sidste onsdagsbanesejlads sejles lørdag, den 23. september med 1. start kl. 10:30.
Alle Onsdagskapsejlere, Pigesejlere og Dommertårnet inviteres hermed til vores traditionsrige afslutningsarrangement. Kaløvig Badehotel vil servere en skøn frokost til os. Der vil være en symbolsk betaling på 100 kr. pr deltager for selve frokosten.
Som noget andet nyt år, har vi inviteret pigesejlerne til at være med, det skal nok blive hyggeligt.
Program:

  • Velkomst
  • Frokost
  • Årets resultater
  • Præmieuddeling
  • Whisky til hverve-sejlere m.m.
  • Vinteraktiviteter

Tilmelding og betaling er senest den 20. september 2023 og foregår her.

Kæmpe efterårsfest for alle medlemmer lørdag, den 14. oktober kl. 18:00 på Kaløvig Badehotel.
Sæsonen skal afrundes med manér og en ordentlig fest. Derfor inviterer Kaløvig Bådelaug alle medlemmer inkl. ægtefæller/samlevere til kæmpe efterårsfest med god mad, levende musik og dans. Festen er for alle klubbens medlemmer med ægtefælle/samlever. Kajakroere, SUP’ere, vinterbadere, sejlere, grå sæler, fiskere. Vi håber at se jer alle. Sidste tilmelding er søndag den 1. oktober 2023.
Læs mere om festen og tilmeld dig her.

Klubbåd/dommerbåd
Som bekendt så stoppede vi projektet med klubbåden/dommerbåden Pilen. Der er dog fortsat interesse blandt enkelte af vores medlemmer for at starte et nyt projekt af klubbåd i vores eget regi og Sailing Aarhus regi. For at afdække muligheder og drift af en klubbåd ønsker vi at høre, om der er medlemmer, der ønsker at indgå i en arbejdsgruppe, hvor Oluf Grønkjær allerede deltager. Hvis det viser sig, at der kan samles en gruppe, udarbejder Driftsudvalget sammen med bestyrelsen et kommissorium for arbejdsgruppen. Meld venligst tilbage senest den 18. september 2023 til kbl@kblsail.dk, hvis du ønsker at deltage i arbejdsgruppen.

Hunde på havnen
For en ordens skyld skal det indskærpes, at hunde på havnens arealer SKAL føres i snor.
Hundes efterladenskaber skal samles op i hundeposer (hundeposer findes ved fiskerne, ud for havnekontoret og ved affaldsstationen på Øen).

Sejlads i tordenvejr
Forrige søndag havde vi et gevaldigt tordenvejr over Kaløvig, hvilket blandt andet betød, at Sejlerskolen, fornuftigt nok, aflyste en praktisk sejladsprøve. Men ér det farligt at sejle i tordenvejr?
I princippet JA, men risikoen for et lynnedslag er ikke større på vandet end på land. Ser man på de mange lystbåde der er på vandet i forbindelse med tordenbyger og de mange master, der rager op i lystbådehavne, er der utrolig få beretninger om lynnedslag i lystbåde. En tordensky kræver afledning uanset om den hænger over land eller vand. Bemærk i øvrigt, at en hel del af disse udladninger foregår mellem skyer og således ikke medfører lynnedslag.Det siger sig selv, at man naturligvis ikke sejle ud, hvis der er chance for tordenvejr. Man bør derfor følge med i vejrudsigten og i det hele taget sanse vejret: Mørke skyer, lyden af torden, lyn.
Læs mere om sejlads i tordenvejr i uddrag af Duelighedsbogen, skrevet af Duffy Villumsen her.
Lyden bevæger sig i øvrigt med 300 meter i sekundet, så går der 10 sekunder fra lynet ses, til buldren kan høres, er det seneste lynnedslag 3 km væk. Er der optræk til tordenvejr, kan man med fordel følge det ”real time” her.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.