Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Stormlavtrykket, der har fået navnet ”Pia”, nærmer sig og DMI har udsendt varsel om 'Farligt vejr' (kategori 2) med storm og vindstød af orkanstyrke torsdag, den 21. december og fredag, den 22. december (20-25 m/s) og EKSTREMT HØJVANDE fredag, den 22. december.

Den kraftige vind giver forhøjet vandstand langs Vestkysten, i Limfjorden, Skagerrak, Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund. Den forhøjede vandstand er forsinket i forhold til vinden og indtræffer senere, men der er nogen usikkerhed om de præcise værdier.
I Aarhus forventes vandstanden i løbet af fredag, den 22. december at stige 130-160 cm over daglig vande og toppe mellem kl. 09 og 19.
Da vi i Kaløvig ligger inde i bunden af Aarhusbugten, lægger vi normalt ca. 20 cm. til prognoserne for Aarhus. Hvor højt vandet kommer til at stå over broerne vides ikke med sikkerhed, men under højvandet i november 1985, stod vandet ca. 75 cm. over Fiskerbryggen.
Du kan selv holde dig orienteret om DMI's aktuelle vandstandsprognoser her

Aktuel prognose for Aarhus Havn:


Bådejere SKAL tilse deres båd og sikre, at den er klar til såvel stormvejr som højvandet senest torsdag aften! Det gælder alle både på land og alle både i vandet.

  • Følg med på DMI. Det er forberedelserne, der er vigtige.
  • Når vandstanden stiger, skal du slægge fortøjningerne, så de kan følge med op og ned. Vær sikker på at fortøjningerne er stærke og ordentlige, så de kan holde til presset.
  • Sørg for at fendre båden godt af. Både for at beskytte den mod andre løsrevne både, og hvis din båd skulle rive sig løs.
  • ALLE skal afmontere strøm fra strømstanderen og tage kablerne ombord, da en eventuel kortslutning vil betyde, at lyset på broerne forsvinder.
  • Flyt eventuelt båden til et mere sikkert sted i havnen, hvis det er muligt. Snak med havnen om hvor, du eventuelt kan ligge.
  • Sørg for at surre sejl, kalecher og andre løse genstande godt fast.
  • Det er en god ide at lave en ekstra fortøjning ind til broen, som kan være en ekstra sikring. Med en ekstra fortøjning har båden stadig en snor i land, hvis de andre fortøjninger springer.
  • Husk også at følge med på fortøjningerne, når vandstanden falder igen.
  • Vær om muligt på havnen under højvandet.

Informer også gerne jeres sejlervenner på havnen.
Læs i øvrigt gode råd her.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Invitation til et brag af en Nytårskur.
Kom godt ind i det nye år med Kaløvig Bådelaug, søndag den 21. januar 2024 kl. 11:00

Kaløvig Bådelaug byder på et glas bobler og vi vil sammen hilse det nye år velkommen og ønske hinanden en fantastisk sæson i og på vandet med skønne oplevelser og velfortjente trofæer. Derefter hygger vi os med en kulinarisk og velsmagende brunch.
Se aktivitetsudvalgets flotte plakat og tilmeld dig/jer her.

Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.