Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 

Reminder: Åbent for kranbooking i marts
Det er allerede nu muligt at booke krantider for marts måned, så hvis du gerne vil være sikker på at få en tid, der passer dig, så book så snart du har styr på din kalender. Du kan booke krantid her. Krantider i april måned åbner primo marts måned.

Vigtigt i forbindelse med søsætning

  • Husk synligt medlemsnummer, bådnavn og hjemhavn (Kaløvig) på båden. Medlemsnummer skal nemt kunne aflæses både når båden ligger i vandet eller står på vinterpladsen (det må ikke være overdækket af vinterpresenning). Både uden medlemsnummer, bådnavn og hjemhavn søsættes ikke, jf. havnereglementet. Medlemsnumre og Kaløvig Bådelaug (hjemhavn) klistermærke udleveres gratis på havnekontoret.
  • Ansvarsforsikringspolice skal fremvises ved søsætning, så det sikres, at bådplads og båd er registreret i samme navn, samt at policen er gyldig. Medbringer man ikke en gyldig police – søsættes båden ikke.

FORLÆNGET TILMELDINGSFRIST til klubarrangementet: Har du styr på/bliv klogere på din rig?
Har du ikke nået det endnu, kan du stadig nå det inden tirsdag, den 21. februar kl. 12:00.
Klubaften med Riggerens ”grand old man” Henning Hansen, torsdag, den 23. februar 2023 – på Kaløvig Badehotel. Henning vil bl.a. fortælle om rig typer, wiretyper og terminaler, vantskruer mv. vedligeholdelse af riggen, typiske fejl på riggen, opspænding af masten, skal masten af hvert år – masten på, når båden står på land? Læs meget mere om aftenen og tilmelding her.

Flotte resultater for Kaløvigs tre super elitesejlere ved stort Grand Prix stævne i Portugal
Andrea og Johanne Schmidt, der sejler FX og Anna Munch der repræsenterer Kaløvig i ILCA 6 klassen, har været til stort internationalt stævne i Vilamoura. Stævnet i Portugal er et af de vigtigste inden VM og OL for 49, FX og ILCA. Sidste år vandt Søstrene Schmidt FX i suveræn stil og i år har de vundet ligeså overbevisende. Anna slutter på en fornem 9. plads i et meget stærkt ILCA 6 felt. Find resultaterne her.
I øvrigt kommer Andrea og Johanne til klubaften i Kaløvig torsdag, den 23. marts, hvor de vil fortælle om livet som elitesejlere og deres OL-planer. Nærmere følger, men sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Nyhedsbrev fra Dansk Sejlunion om VHF radioer og SRC/VHF-kursus
En moderne VHF radio er i dag meget mere end bare en radio. Både de håndholdte og stationære modeller er proppet med funktioner, som vi ikke forbinder med traditionelle radioer. Viste du, at mange radioer kan fungere som en lille elektronisk kortplotter? Der er mange termer at holde styr på, når man skal vælge en radio og forstå funktionerne. Forkortelser som VHF, SRC, DSC og AIS står i kø, men hvad betyder de? I dette nyhedsbrev hjælper vi både begynderen og den erfarne sejler til en bedre forståelse af den moderne VHF radio. Vi gennemgår funktionerne en for en i "Den ultimative guide til VHF Radioer". Og så giver vi alle abonnenter af nyhedsbrevet rabat på vores online SRC/VHF kursus og eksamen. Du får kr. 100,- ved at anvende koden: ”NYHEDSBREV” ved tilmeldingen. Læs mere her.

Nyhedsbrev fra Sailing Aarhus (februar 2023)
2023 byder på en ny sæson med en mangfoldighed af arrangementer – både stævner og spændende arrangementer i Sejlsportscentret – og ikke mindst at forglemme: The Ocean Race. Læs seneste Sailing Aarhus nyhedsbrev her.

The Ocean Race – du kan stadig nå at blive frivillig
The Ocean Race er en global megaevent, som aldrig før har været i Danmark. Den kommer nu til Aarhus, fra den 29. maj til den 8. juni. Det bliver den største event i 2023. De 5 IMOCA både kommer direkte fra New Port USA, så de har haft en lang sejlads over Nordatlanten. Men også de tidligere VO65 både kommer til Smilets By, for at deltage i de sidste 2 etaper af sejladsen, der fra Aarhus går til Genova med et pitspot i Den Haag. Op til og under The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 vil der være en masse spændende opgaver for frivillige, hvor du som frivillig både lærer noget nyt, møder en masse nye mennesker og bliver en del af en sjov international event i fantastiske rammer. Vi forventer omkring 400.000 gæster over 11 dages folkefest på området omkring Dokk1, Havnepladsen, Pier 2 og 3. Lige nu er de 5 IMOCA både nået til Cape Town efter et kort ophold på Capo Verde. Starten fra Cape Town går den 26. februar og herfra går turen no-stop til Utajaí/Brasilien, den længste etape nogensinde, nemlig 12.750 sømil. Før bådene kommer til Aarhus skal de til New Port/USA inden de kommer til Aarhus, den 29. maj 2023
Der er fortsat masser af sjove landopgaver at byde ind på som frivillig i et internationalt sejlermiljø.
Læs meget mere og skriv dig op som frivillig her. Det bliver en fantastisk oplevelse – måske once in a lifetime
Du kan se den samlede rute her.
De 5 IMOCA båden kan trackes her.
Videoer fra de enkelte både kan ses her.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.