Yachtskipper af 3. grad - vinteren 2022/2023

Yachtskipper af 3. grad - vinteren 2022/2023

DER ER LUKKET FOR TILMELDINGER TIL Y3 KURSET 2020-2023

På grund af meget stor interesse for vores Yachtskipper 3 kursus, er vi desværre nødt til at lukke for tilmeldingen.

 

KBL afholder i vinterhalvåret 2022/23 Yachtskipper 3 kursus for dem der gerne vil dygtiggøre sig til navigation/sejlads i fritidsbåde.

Pris: kr. 1.500,-
Hertil kommer udgifter til undervisningsmaterialer.

Underviser: John Skaanning.

Kursus henvender sig til alle der ønsker en teoretisk videregående sejladsuddannelse med henblik på sejlads i større fartøjer og dem der evt. gerne vil prøve kræfter med lidt længere sejlads i danske og evt. i nordeuropæiske farvande og den Engelske kanal samt de Britiske øer.

Efter bestået eksamen giver Yachtskipper 3 mulighed for at føre fritidsfartøjer på mellem 15 og 24 meter, samt adgang til yderligere en overbygning som Yachtskipper af 1. grad.

Undervisningen foregår som klasseundervisning på ca. 9 hverdagsaftner og der skal påregnes tid til at lave hjemmeopgaver.

I uddannelsen indgår følgende emner: 

  • Søvejsregler
  • Sømandsskab og søret
  • Søsikkerhed og brandbekæmpelse
  • Meteorologi
  • Vagthold
  • Navigation
  • Sejladsplanlægning

Forudsætning for at deltage i kursus er at du har Duelighedsbevis.

I forbindelse med kurset afvikles de obligatoriske kurser: demonstration af brandslukning og demonstration af redningsmidler.
For Yachtskipper 3 kursister, der ikke allerede har disse kurser, må påregnes et gebyr på kr. 250,- til dækning af materialer (+ morgenbrød og kaffe/te på kursus dagen). Skulle dette "tillægskursus" give overskud, doneres beløbet til Aarhusbugtens lokale redningsselskab "Nordfalcken". 

Kursus starter mandag, den 21. november 2022 kl. 18.30 i Kaløvig Bådelaugs Jollehus.