Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.

 


 

Teoretisk navigation og Yachtskipper 3
Der er stadig ledige pladser, så hvis du vil sikre dig en plads, er dét nu du skal tilmelde dig, hvis du gerne vil have en af de eftertragtede pladser. Læs mere om kurserne og tilmelding her:

Toiletterne på Øen er lukket for vinteren
Om ikke længe kommer vi til at opleve nattefrost, så derfor er toiletterne på Øen lukket.

Medlemmernes arbejdsdag og standerskifte, søndag den 29. oktober
Traditionen tro falder medlemmernes arbejdsdag sammen med standerskiftet og alle medlemmer opfordres til deltage denne dag, hvor vi giver en hånd med at gøre vores havn endnu pænere og fin – og ikke mindst hygger.
Der skal blandt andet trimmes grønne arealer, (haveredskaber må meget gerne medbringes), vaskes skilte, renses skraldespande og generelt samles affald på havnens arealer, der skal males og vores store telt skal tages ned. Endelig skal vi have de sidste redningsstiger monteret. Der kommer sikkert flere opgaver. Medlemmer bedes medbringe håndværktøj – der er mange opgaver.
Dagen giver, nok så vigtigt, mulighed for at Kaløvig Bådelaugs medlemmer, nye som gamle, har mulighed for at møde hinanden på tværs af klubbens forskellige afdelinger/aktiviteter.
Det endelige program for dagen følger.

Tillykke til ikke mindre end 24 sejlerskoleelever
I løbet af efteråret – og senest i den forgang weekend, har sejlerskolens elever bestået den praktiske duelighedsprøve. Formanden for sejlerskolen, Kim Vesterager, bemærker i den forbindelse: Alle bestod med flotte kommentarer fra censorerne. Stor tillykke til alle eleverne og deres instruktører.



Affaldshåndtering – ny miljøstation
Som tidligere nævnt, vil der fremover kun være ét sted hvor man kan komme af med sit affald, nemlig ved indkørslen til vinterpladsen (venstre side). Det er også her, at affaldssortering foregår og alle bedes om at sortere affald i de viste kategorier.
I affaldsbeholderne:
Restaffald – småt brændbart, pap, ubehandlet træ, jern/metal/dåser, glas og hård plast.
Der kommer flere kategorier i nærmeste fremtid.
I den grå container sorteres:
Akkumulatorer/bilbatterier, lithium-batterier, lysstofrør, elektroskrot, malerrester + tomme bøtter, emballage med faresignal, spraydåser, olieklude og oliefiltre, brandslukkere og restolie.
Den store blå affaldsbeholder til restaffald på Øen nedlægges i løbet af uge 43!

Velkommen til Finn Bruun og Jens Christian Gotfredsen, der hjælper med årets optagninger.
Et glædeligt gensyn med to kendinge, der igen i år har lovet at give en hånd med ved optagningen af både. Dejligt at de to herrer vil assistere Heine, så du kan få din båd sikkert og trygt på land.
 
Når båden skal på land
Husk at din båd skal have synligt medlemsnummer – også når den står på land og at du skal have forsikringspapirerne klar, når båden skal på land. Læs mere her.

Tunø lejren – for mange af vores unge og yngste sejlere årets absolutte højdepunkt
Sommerlejr, sejlads og hygge på Tunø – kan man som jollesejler ønske sig en bedre måde at være sammen med familien på. Tak til alle ildsjælene fra Kaløvig Bådelaug, Aarhus Sejlklub, Egå Sejlklub og Solbjerg Optimisterne, der gør denne sommerlejr mulig.
Også tak Nordea Fonden for støtten på 10.000 kr. til indkøb af en Lejr-trailer, som fremover benyttes til opbevaring alt det faste Tunø-lejr-grej. 
Anders Kavin har endnu en gang skabt et mesterværk af en film om Aarhus klubbernes Tunø-lejr, denne gang en 2023 edition. Se filmen her.

Højtryksrensere må ikke længere benyttes på havnen
Både skal vaskes på den dertil indrettede vaskeplads ved kranen. Aarhus Vand har ikke givet tilladelse til, at der må bruges højtryksrensere. Brug af højtryksrensere er i øvrigt forbudt på hele havneområdet. Man må naturligvis gerne vaske dækket, når båden står på land, men der må kun bruges miljørigtige produkter til vask.

Dansk Sejlunion har senest udsendt en masse gode vinterråd
Læs her om:
Vinterkonservering af indenbordsmotor (dansksejlunion.dk)
Tjekliste: Gør båden klar til vinteren (dansksejlunion.dk)

Du kan desuden læse om varme ombord:
Olielampen som varmeapparat (dansksejlunion.dk)
Dieselfyr til opvarmning af båden (dansksejlunion.dk)
Elektrisk varmeblæser eller radiator til båden (dansksejlunion.dk)
Pottefyr - en enkel dieselovn (dansksejlunion.dk)

Nyhedsbrev fra Sailing Aarhus
Læs seneste nyhedsbrev fra Sailing Aarhus her.

Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.