Dette er Kaløvig Bådelaugs nyhedsmail.
Her kan du læse alt om, hvad der rører sig i din klub.



 

Alle medlemmers arbejdsdag og standerskifte i morgen søndag den 29. oktober
Traditionen tro falder medlemmernes arbejdsdag sammen med standerskiftet og alle medlemmer opfordres til at deltage denne dag, hvor vi giver en hånd med at gøre vores havn endnu pænere og fin – og ikke mindst hygger os sammen.
Der skal blandt andet trimmes grønne arealer, (haveredskaber må meget gerne medbringes), vaskes skilte, renses skraldespande og generelt samles affald på havnens arealer og vores store telt skal tages ned, indendørs malerarbejde, samling af gasgrill og meget mere. Der er arbejdsopgaver til alle - og vi håber på tørvejr :-)    Der er flere indendørs opgaver :-)
Medlemmer bedes medbringe håndværktøj – der er mange spændende opgaver.
Dagen giver, nok så vigtigt, mulighed for at Kaløvig Bådelaugs medlemmer, nye som gamle, har mulighed for at møde hinanden på tværs af klubbens forskellige afdelinger/aktiviteter.
 
Programmet for denne herlige medlemsdag er i overskriftsform (vintertid):

  • 09:00:
    Vi mødes i Jollehuset til rundstykker og fordeling af opgaver.
  • 12:00:
    Der serveres sandwich i Jollehuset.
  • 15:15:
    Vi samles ved standermasten på Øen for at afslutte sejlsæsonen, høre Formandens vise ord, synge en sang eller to samt uddele årets sommerstander og fejre vores standerskifte.
  • 15:30 – (ca.)
    Aktivitetsudvalget disker op med grillpølser med brød samt øl/vand
 
Vi glæder os til at se rigtig mange Kaløvigere – kajakker, vinterbadere, SUP’er, jollesejlere, kapsejladssejlere, pigesejlere, sejlerskoleelever, Grå Sæler, fiskere og andre medlemmer af Kaløvig Bådelaug til en god dag på havnen!
 
Saunaerne er delvis lukket i morgen søndag den 29. oktober - Ny styring til Munin
I morgen søndag holder vi Medlemmernes Arbejdsdag hvor også saunaerne får en ”makeover”.
I den forbindelse er saunaen lukket fra kl. 09:30 til kl. 15:00.
Munin er indtil videre ude af drift. Der skal monteres en ny styring. Hav tålmodighed, vis hensyn og giv plads i Hugin indtil Munin er klar igen :-) 
Læs i øvrigt mere om Medlemmernes Arbejdsdag og Standerskiftet ovenfor.
 
Stormen ramte også Kaløvig – stor tak til alle, der hjalp andre Kaløvigere. 
I den forgangne weekend blev Danmark ramt af en østlig storm og specielt Sønderjylland oplevede historisk højvande med store skader til følge. I Kaløvig slap vi heldigvis relativt billigt, da det kun var den østlige storm vi oplevede og uden højvandet. Da stormen var på sit højeste, målte vi gennemsnitsvinden til 25,8 m/s - i vindstød 34, 1 m/s. Det er heftig vind både til søs og på land.
Heldigvis var mange af Kaløvigs medlemmer rigtig gode til, ikke kun at tilse egne både, men også at tjekke andre både på havnen. Der blev både slækket og strammet fortøjninger og reddet løse sejl. Samtidig foregik der en stor kommunikation via sociale medier om situationen og eventuelle udfordringer. STOR TAK til alle, der gav en hånd med og hjalp andre medlemmer, der måske ikke lige kunne være på havnen.

Stormen var også en reminder til alle bådejere om at tage sine forholdsregler mht. fortøjninger, sejl med videre, når båden ligger i vandet og nedenstående, når den står på land. 

Regler for både på land med mast på
Det forventes naturligvis, at alle bådejere der har valgt at have masten på, er bekendt med de regler der i den forbindelse gælder:
  • Sejl:
    Alle sejl skal afmonteres – dette gælder også rulleforsejl. Skjulte storsejl i mast skal surres.
  • Mast og rig:
    Alle fald og liner skal spændes langt ud, så de under ingen omstændigheder kan røre masten.
Desværre har nogle bådejere ikke sat sig ind i disse regler og ikke afmonteret alle deres sejl.
Regler for både på land i Kaløvig Bådelaug kan læses her.

Vinterens teoretiske navigation (Duelighedsprøve)
Der er stadig en del ledige pladser på de teoretiske navigationshold (mandag eller tirsdag).
Bemærk i øvrigt at alle, der deltager i den teoretiske undervisning, er sikret en plads på sejlerskolens praktisk sejlads i det kommende forår.
Læs mere om teoretisk navigation og tilmeld dig her.

Skynd dig at få booket krantid hvis du ønsker at have din båd på land inden der kommer flere efterårs-/vinterstorme og forhøjet vandstand.
Booking foregår via hjemmesiden, hvor du logger ind med din mailadresse og dit password er dit medlemsnummer. Se i venstre side på forsiden af vores hjemmesiden. Husk at logge på inden du booker krantid - tryk på "eksisterende medlem".
Kranløft er som bekendt med i havnelejen, men har du et økonomisk udestående med Kaløvig Bådelaug, vil du blive opkrævet for løftet, når du booker. Kontakt havnekontoret ved eventuelle spørgsmål. Booking foregår her.

Bådtrailere på vinterpladsen skal fjernes
Efterhånden som bådene kommer på land, bliver der mere og mere trangt på vinterpladsen.
Derfor bedes alle, der har en bådtrailer stående på vinterpladsen, om straks at tage den med hjem. Deadline var den 15. oktober 2023.
 
Inspiration fra årets kapsejladser onsdag den 29. november kl. 19:30 i Kahytten
Mens efterårets mørke tager til, inviterer kapsejladsudvalget til inspirationsaften. Kaløvig sejlere fortæller om deres oplevelser med kapsejlads. Her behøves ingen gamle sørøverhistorier – der er nemlig masser af friske eventyr at øse af.
Kom og hør om:
  • Round Denmark Race
  • Classic Fyn Rundt
  • AFI 2Star
  • Tjörn Runt

Vi håber, at inspirationen og flotte billeder vil få flere til at overveje deltagelse.
Arrangementet er åbent for alle.
 
Koraldybet er en tikkende bombe
Giftige kemikalier fra miner, bomber og andet krigsmateriel kan i årtier være sivet ud i Koraldybet mellem Egå og Skødshoved nord for Aarhus.
Læs meget spændende artikel fra TV2 Østjylland her.

Kaløvig Bådelaugs opdaterede aktivitetskalender findes her
Kalenderen opdateres løbende med spændende aktiviteter, så tjek den med jævne mellemrum.
 
Nyheder på forsiden
Da vi for tiden har mange nyheder, som vi lægger på forsiden af hjemmesiden, er det ikke sikkert at du får set og læst dem alle, inden de ryger i arkivet. Du kan dog altid finde dem her.
 
Nyhedsbreve – arkiv
Husk, at du altid kan læse tidligere nyhedsbreve med nyttige informationer på vores hjemmeside her.

Følg Kaløvig Bådelaug på facebook I Direkte link til hjemmesiden I Send en mail til Kaløvig Bådelaug 

Som medlem af Kaløvig Bådelaug modtager du jævnligt nyhedsbrev. Ønsker du ikke længere at modtage det, kan du selv afmelde nyhedsbrevet permanent ved at klikke på linket nederst i denne mail.
 
Copyright © 2021 Kaløvig Bådelaug, All rights reserved.