Stativer

Stativer

Mobile bådstativer i Kaløvig Bådelaug

(Der tages forbehold for fejl og mangler i priser og beskrivelser)


Læs her om reglerne for både i stativer. 

Læs også artikel fra Pantaenius News om at stå på land med mast på.

Stativerne

Stativerne findes i 4 størrelserne, 3, 6, 12 og 18 tons. Vores leverandør (LP Yacht), som er godkendt af de største forsikringsselskaber, har udarbejdet en specifikation af hvilken størrelse stativ, der som minimum skal benyttes til den pågældende båd.

Kontrollér sammen med personalet, at du har oplyst de korrekte oplysninger om din båd. Husk, at få ændret bådoplysningerne, hvis du skifter din båd.

  • Havnen samler og leverer stativer klar til brug.
  • Havnens personale bestemmer hvilket stativ og hvor mange bukke eller støtteben, der skal anvendes. Især har det vist sig, at der skal tages højde for bådens form.
  • Specialopgaver aftales med Havnekaptajnen mindst 3 hverdage forud.

 

Sådan virker det

Stativerne opbevares stablede på vinterpladsen og nær kajen.

Optagning: Ejeren siger god for korrekt placering af løftestropper. Mobilkranen løfter bådene op og sætter dem over i stativet som tilpasses. Transportvogn løfter stativ med båd og kører båden på plads. Evt. vask undervejs.

Søsætning: Transportvognen henter båden og kører til Mobilkranen. Her skal bådejeren være tilstede og sige god for korrekt placering af løftestropper. Personalet kører det tomme stativ væk og stabler det.

Forsikring: Stormene raser, og det ser ud til at klimaet fremover periodisk kan udfordre os.
HUSK at båden skal have minimum en ansvarsforsikring for at må være i havnen.

Storm og frost: Kranen kører ikke i frostvejr og i kraftig blæst (8-10 m/s) . Det er kranføreren, der suverænt bestemmer hvornår der ikke køres. Vi ved at det kan være ubelejligt, men beder om din forståelse, da det både er for din, bådens og personalets sikkerhed, at vi har disse forholdsregler. 

 

Økonomi

Stativerne lejes af klubben. 
Alle priser er inkl. moms.

Max bådvægt (i kg.) Leje pr. år Leje pr. uge Støtteben pr. par
3.000 kr. 954 kr. 477 kr. 266
6.000 kr. 1.250 kr. 625 kr. 293
12.000 kr. 1.504 kr. 752 kr. 426
18.000 kr. 2.393 kr. 1.197 kr. 426
       
Leje af bukke/vanger (2 stk.)   kr. 118

 

Bådens vægt:
Vejer din båd f.eks. 4 tons skal du vælge et 6 tons stativ.

Lejeprisen pr. uge er for medlemmer og andre der kun skal være i stativ en uge eller mindre.

Sådan betaler du

Når du lejer et stativ, modtager du automatisk en faktura fra havnekontoret. 

OBS! Når du først er tilmeldt stativordningen, overgår du automatisk til ordningen herefter. Du behøver altså ikke melde dig til ordningen år efter år, men kun den ene gang.
Til gengæld er det vigtigt, at du underretter havnepersonalet, hvis du skifter din båd ud med en, som har anden vægt og andre mål og derfor også behøver et andet stativ.

Er du allerede en del af stativlejeordningen, skal du ligeledes sørge for at varsle personalet i god tid og senest 31. juli, hvis du ikke ønsker at benytte dig af ordningen en sæson (måske vil du blive liggende i vandet, have båden renoveret i en hal over vinteren el. lign.). Således har personalet mulighed for at leje stativet ud til en anden det pågældende år. Lejeperioden for et stativ er fra 1. august til 31 juli og fællesopkrævningen foregår i august. Såfremt man IKKE er med i stativordningen og får behov for at leje et stativ, bliver stativlejen opkrævet uanset tidspunktet, enten for en uge eller for et helt år (det vil sige for abonnementsperioden 1. august til 31. juli).

 

Tilmeld dig stativordningen

Tilmelding er bindende. Skriv en mail til havnekaptajn@kblsail.dk senest 31. juli. 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Havnekaptajn Allan Rundberg på havnekaptajn@kblsail.dk 

Hvis du vil læse mere om stativerne eller se billeder af dem, så kan de findes på LP Yachts hjemmeside www.lp-yacht.dk. (Bemærk priserne på LP-Yachts side er ekskl. moms)