Ungdom/Joller

Velkommen til jolleafdelingen i Kaløvig                                                                 

Har du lyst til at lære at sejle, er Kaløvigs ungdoms- og jolleafdeling det helt rigtige sted at starte

Ungdoms- og jolleafdelingen tager imod sejlere i alle aldre. Børn/juniorer (8 til 15 år) kan lære at sejle i f.eks. optimist jolle eller Zoom8 jolle. Se under "Ny sejler". Der afholdes “introduktionsforløb” i foråret for nye Optimist sejlere men hvis datoerne ikke passer med din kalender, er du altid velkommen til bare at komme forbi.

Til unge og voksne (15 til 20+ år), der hellere vil sejle en større type båd, kan vi tilbyde Europa jolle, Zoom8 og J70'ere. Se under Sejlads i hovedmenuen. Klubben har en enkelt 29'er og en enkelt Feva-jolle, men tilbyder pt ikke træningsprogrammer for de to jolle-typer. I Kaløvig findes der desuden en aktiv gruppe af OK-jollesejlere, som mødes ad hoc.

Voksne sejlere (20+ år), der gerne vil lære at sejle, kan vi desuden henvise til Sejlerskolen, som er nabo-afdeling til Ungdomsafdelingen under hovedklubben, Kaløvig Bådelaug. Her ud over sejler kølbådssejlerne kapsejlads om onsdagen. Læse mere på hovedklubbens hjemmeside: www.kblsail.dk

Tirsdage og torsdage 17:00-19:30 er de faste træningsdage for opti'er. Mandage og onsdage 17:00-19:30 for Zoom, E-joller og evt andre storjoller. For de yngre sejlere i optimist-joller, zoom- og e-joller starter vi normalt med skippermøde kl. 17:00. Erfarne sejlere i de større joller aftaler selv indbyrdes. Vi kan følges på facebook grupperne:

  • Optimistjoller i Kaløvig Bådelaug
  • Zoom8joller i Kaløvig Bådelaug
  • Storjoller i Kaløvig Bådelaug (E-joller, OK-joller)
  • J70 Kaløvig Bådelaug

Vores interne koordinering mellem trænere, sejlere og de unge sejleres forældre sker på Holdsport. 

 

Foto af Thomas Nykrog

 

Træning, lejre og stævner

Udover træningen deltager vores sejlere altid i et antal stævner og lejre. Vi forsøger løbende at lægge stævner i vores kalender, men ellers handler det om at følge med på jolleklassernes hjemmesider, herunder Optimisterne på www.ocd.dk og Zoom8-klassen på www.zoomriders.dk, Europajollerne på www.europeclass.dk.   

For sejlere, forældre og søskende er det værd at fremhæve den årlige sommerlejr på Tunø. Lejren afholdes i samarbejde mellem Århus-bugtens sejlklubber. I sommeren ligger lejren normalt i uge 30. Se her: www.tunolejr.dk

Forældrene behøver ikke at have forstand på at sejle. Det vigtigste er at sejleren selv synes det er sjovt, og at du som forælder bakker op om dét. Se også her.

Nye sejlere har mulighed for at leje en båd billigt. Se under "Nye sejlere" og under Retningslinier vedr joller. Skriv til os hvis du har spørgsmål. Se "Kontakt"

Sæsonen planlægges at starte i april og slutte ved udgangen af Oktober. Udenfor sæsonen arrangeres der vintertræning og teori – efter aftale med trænerne.

 

 

Kontingenter for sejlere, deres forældre mm. kan du læse om her.

Læs mere:

- Nye sejlere

- Kontakt

- Kalender

- Forældre og det sociale

Laura 

 

Coverfoto: Steen Harbo