Køb og salg af bådpladser i Kaløvig Bådelaug

Køb og salg af bådpladser i Kaløvig Bådelaug

Retningslinjer for kontingent og havneleje opkrævning og tilbagebetalinger på skæve tidspunkter af året

 

Læs retningslinjerne her.

 

Køb og salg af bådplads

 

Køber jeg en specifik plads?
Nej du køber en standard-plads – 260 cm i bredden. Du køber retten til et stykke vand og altså ikke den fysiske plads, som sælger har haft. Er din båd bredere end 260 cm er det vigtigt du inden handlen kontakter kontoret og sikrer dig at vi har en plads til din båd og at vi kan sælge dig de tillægscm. du har brug for. Læs om tillægscm. længere nede på denne side. 

 

Hvordan får jeg tildelt en plads?
Havnekaptajnen finder en plads til din båd, det passer med dens størrelse. Har du specielle ønsker forsøger vi at opfylde det, men vi kan ikke garantere, at du kan ligge på den plads du ønsker.

 

Hvordan foregår handlen?
Pladserne sælges mellem medlemmerne. Køber og sælger klarer selv transaktionen på købsprisen. Der skal laves et pladshandels-dokument mellem køber og sælger. Dette dokument laves på kontoret, hvor både sælger og køber er til stede og skriver under. Aftal meget gerne en tid med kontoret, da vi så har mulighed for at have forberedt dokumentet m.m. Kaløvig Bådelaug underskriver først dokumentet når sælger har modtaget købsprisen for pladsen. Køber og sælger får hver en kopi af pladshandels-dokumentet. Pladshandelsgebyret, der betales af enten køber eller sælger elle deles mellem dem, finder du her.

 

Hvad er havnelejen?
Du kan udregne din havneleje i dette excel ark. Havnelejen afhænger af bådens længde og bredde. Bemærk at i bunden af excel arket kan du vælge fanen ”pladshaver” eller ”Lejer”. Havnelejen er en årlig opkrævning og opkræves hvert år til den 1. marts. Når du køber en plads opkræves du også havneleje, selvom det er på et skævt tidspunkt af året. Det udregnes efter disse retningslinjer.

 

Tillægscentimeter – hvad er det?
Er din båd bredere end 260 cm, skal du betale tillægscentimeter. Du betaler 120 kr. pr. centimeter ud over de 260 cm. Er din båd 3 meter, skal du altså betale for 40 cm = 4.800 kr. Tillægscentimeter er en engangsbetaling, der fungerer som et depositum. Dvs. den dag båden forlader havnen, får du tillægscentimeterne retur.

 

Er der andre omkostninger i forbindelse med køb af en bådplads?
Ja, alle der ejer en bådplads skal også være medlem af klubben. Se kontingenter her.
Klubkontingentet er for et kalenderår.
Dertil kommer eventuelt leje af et stativ. Se priserne her.