Havnens kraner

Havnens kraner

Krankørsel

Vores mobilkran til søsætning og optagning af både kan løfte op til 20 tons. Søsætning samt optagning af både aftales med havnekaptajnen og søsætning og optagning er en del af havnelejen ("ubrugte" søsætninger og optagninger fra tidligere år, kan ikke overføres). 

Booking af søsætning/optagning

Bestil tid til optagning/søsætning online i øverste højre hjørne på vores hjemmeside. Du får adgang til systemet ved at logge ind med din mailadresse og dit password er dit medlemsnummer. Husk at logge på inden du booker krantid.

Bemærk! Der er udvidede og begrænsede krantider på særlige tidspunkter af året. Se dem her. 

Sikkerhed

Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden med at højne sikkerheden under transporten af bådene. Husk, at der skal være 2 personer til stede for at styre båden under løftet. Hold øjenkontakt med kranføreren. For alle andre er sikkerhedsafstanden til kran og hængende båd 15 meter. 

El-kran

El-kranen kan løfte op til 4 tons. Den er gratis at benytte for Kaløvigs medlemmer ved henvendelse på havnekontoret. For dig, som ikke er medlem af Kaløvig Bådelaug, kan kranen lejes ved køb af kort i havnens billetautomat. Du skal vælge funktionen "Havnekort". Depositum for køb af kort er 60 kr. 30 min. koster 100 kr. Kranen benyttes på eget ansvar. 

Mastekran

Det er gratis at benytte mastekranen. 

Mastekranen er eldrevet og kan løfte 500 kg, har en højde på 11/13,5 og er monteret med manuelt udskud. Kranen kræver ingen nøgle for at blive betjent. Kaløvigs medlemmer kan således frit benytte kranen ved hjælp af en fjernbetjening, som findes i et ulåst boksrum, der er monteret på mastekranen.

Efter brug placeres fjernbetjeningen i boksrummet og lågen lukkes til. Læs vejledningen som er påført mastekranen før du bruger kranen. Har du spørgsmål eller er i tvivl om noget, så spørg havnepersonalet om hjælp.