Sæson 2021

Sæson 2021

 

 

Hver mandag aften i sæsonen sejles der kapsejlads for kvinder – dette år tilpasset til Corona-krav.

Vi sejler respit eller almindelig bane, hvor én af bådene har ’dommertjans’ og sørger for at lægge bane, startproceduren og måltagning. Efterhånden drikker vi kaffe og spiser brød eller kage hver besætning for sig. Så kåres den vindende båd i et kort fælles komsammen udenfor, hvor vi vender aftenens sejlads, med feedback fra dem i dommertårnet. Det plejer at være ret hyggeligt.

Hvis du har lyst, så kom uanset om du har båd eller ej, vi finder ud af det – se Kontakter nederst på denne side

Hvem er vi?

Vi sejler kapsejlads på den hyggelige måde – vi sejler for at vinde, men ikke for enhver pris! Vi hjælper hinanden, hvis der er behov for det. Vi lærer af de ting, som er sket på vandet.

Bådene er meget forskellige. Vi sejler efter måltal, så vi kan konkurrere på nogenlunde retfærdig vis.

Der er plads til alle bådtyper og ambitionsniveauer.

 

Vi vil gerne være flere

Det er lysten til at komme på vandet, der er vigtigt. Så du er velkommen, selvom du ikke har sejlet kapsejlads før. Du kan fint være med, selvom du ikke har båd, eller hvis du har båd, men ikke har nok gaster. Vi forsøger at få gaster og antallet af tilmeldte både til at passe sammen.

Mange kvinder kan egentlig godt sejle, men er ikke vant til selv at være skipper. Derfor er der også mulighed for at have en instruktør med. Erfarne mænd er således velkomne på bådene som instruktør, dvs. at de må bruge munden, men ikke hænderne. Mindre erfarne mænd, som gerne vil øve sig i kapsejlads med en instruktør, er også velkomne på samme vilkår.

 

Hvordan og hvornår foregår pigekapsejlads?

Sæsonen 2021 starter den 26. april, hvor vi starter med at hilse på hinanden, øve mand-over-bord og slutte af med kaffe og brød/kage. Derefter mødes vi hver mandag frem til skolernes sommerferie og sejler kapsejlads. Se programmet her

Ved kapsejladserne går starten kl. 19.00 (fra september går starten kl. 18.15), hvis ikke andet er angivet.

Banen kan hentes på Facebooksiden (se Kontakter) fra 45 minutter før starten går. Banen kan også ses på tavlen under dommertårnet.

De tilmeldte både opdeles i enten en lille bane og en stor bane eller kun en samlet bane afhængig af antallet af tilmeldingerne og bådtyper.

Der er i alt 7 tællende sejladser i foråret 2021, hvoraf 1 kan trækkes fra.
Der er i alt 8 tællende sejladser i efteråret 2021, hvoraf 1 kan trækkes fra.

Derudover sejler vi en fælles frokostsejlads en søndag i foråret, og en fælles tur til Tunø den første weekend i september – hvis Corona tillader.


Nyttigt!
 Kapsejladsreglerne findes i Jens Villumsens korte udgave (Jyske Lov) her 

 

Kontakter

I sæsonen er vores skriftlige kontakt på Facebook-siden ”Seje Sild”.

Pigekapsejladsudvalget

Lone Sunde – tlf. 4020 31 99 – e-mail: lone.sunde@gmail.com

Inger Stokkink – tlf. 5277 2993 – e-mail: inger.stokkink@gmail.com

Hanne Steffensen – tlf. 2218 4085 – e-mail: hanne.steffensen@outlook.dk

Bente Johansen – tlf. 6177 3856 – e-mail: bentebjohansen@live.dk